Vers bloed voor de radiozender van RTV MAASTRICHT

Als Kenneth Kruijntjens en Michel Moelands vrijdagmiddag arriveren in de radiostudio van RTV Maastricht, dan weet het hele mediabedrijf dat het weekend nabij is. De twee vrienden maken zich dan klaar voor hun wekelijkse VrijMiBoShow, een radioprogramma waarmee ze de luisteraar op een positieve en ludieke wijze de laatste uurtjes van de werkweek door helpen. Het tweetal begon hier enkele maanden geleden mee. “Veel van ons werk viel weg tijdens de eerste piek van corona. Ik vroeg Michel of hij interesse had om een radioshow op poten te zetten en dat had ‘ie”, vertelt Kenneth, tevens maker van MVV TV bij RTV Maastricht. Wekelijks komen verschillende programmaonderdelen voorbij. Zo schuift er een prominente gast uit de stad aan, spelen ze ‘raad de cover’, waarbij de gast de Maastrichtse versie van een originele plaat moet raden en er is aandacht voor MVV. Op de wedstrijd van dat weekend wordt kort voorbeschouwd. Daarnaast wordt de tegenstander gebeld voor een prognose. In het slot van elke uitzending schuift elke week vriend van de show, zanger J.r.me Gelissen, aan. “Met als vast onderdeel dat we hem wegen, want J.r.me is op dieet”, vertelt Kenneth.

Toevoeging

Met hun VrijMiBoShow, een verwijzing naar de vrijdagmiddagborrel, voegen Kenneth en Michel iets nieuws toe aan de lijst radioprogramma’s van de omroep. Michel: “We komen gewoon lol maken op vrijdagmiddag. De ambitie om verder te groeien als radiopresentatoren hebben we niet. Desondanks hebben we wel tegen elkaar gezegd: als we dit doen, doen we het ook goed.” En dat de heren hun ludieke show serieus op de kaart zetten, blijkt wel uit het feit dat ze de uitzending ook streamen via de Facebook-pagina van het programma.

Via Kenneth is ook Sjors Lemmens aan het rijtje radiomakers van RTV Maastricht toegevoegd. Sjors presenteert sinds kort elke maandag een sportprogramma, genaamd Natrappen met Sjors. Van 16.00 tot 18.00 uur kijkt hij terug op het voorbije sportweekend, met aandacht voor de landelijke en ook lokale uitslagen. “Sport is mijn passie. Vroeger was ik op nationaal niveau actief als tennisser, later kwam ik in de golfsport terecht. Ik ben ook betrokken bij het radioteam van de jaarlijkse KLM Open, het grootste golftoernooi van het land. Daar heb ik ontdekt het heel leuk te vinden om over sport te praten.