TIPS VOOR EEN VEILIG RONDJE STAD

We merken dat het weer drukker wordt in de binnenstad. Even gezellig een dagje shoppen, een terrasje pikken of een hapje eten. Toch blijft veiligheid onze aandacht vragen. Zeker met de drukke decembermaand in aantocht, een van de drukste (en mooiste) tijden van het jaar. Op dit moment wordt er op meerdere manieren ingezet op spreiding van de bezoekersstromen. Maar wat kun je zelf als bezoeker doen? Met deze tips draag je bij aan een veilig rondje stad en kun je gerust en plezierig de stad bezoeken.

Winkels op vrijdag en zaterdag open tot 19.00 uur.


Onlangs riepen we als Centrummanagement – in afstemming met INRetail en het Grootwinkelbedrijf – de ondernemers in de binnenstad op om hun winkels op vrijdag en zaterdag open te houden tot 19.00 uur. Steeds meer winkels geven daar gehoor aan, waaronder: C&A, Dominicanen Boekhandel, Mosae Forum, de Bijenkorf, Sissy Boy, Manfield, Sacha, Suitable Herenmode, Hunkemöller, Jeans Centre, Blanche Dael, WE Fashion Store, America Today, MS Mode, Open 32, Noir, My Jewellery en Mango. Zo willen we er niet alleen voor zorgen dat bezoekers meer gespreid over de dag hun favoriete winkel kunnen bezoeken, maar wordt de ondernemers ook de kans geboden het optimale uit de dag te halen. Daarnaast bieden veel winkels de mogelijkheid om op afspraak te shoppen. Zo kun je in alle rust, met meer persoonlijke aandacht en veilig shoppen. Neem dus rustig de tijd en bezoek het centrum in de daluren. Je kunt het shoppen na afloop natuurlijk ook combineren met een hapje en een drankje.

Meer ruimte voor bezoekers In samenwerking met de VEBM (Vereniging Eigenaren Binnenstad Maastricht) kunnen we bestaande, leegstaande winkelpanden beschikbaar stellen aan de huidige winkels in het centrum van Maastricht. Denk aan een zogenaamd ‘next door’-principe of een ‘dependance’ winkel. Ook op deze manier creëren we meer veiligheid voor bezoekers, want als je meer shopruimte hebt, kun je makkelijker de 1,5 meter afstand houden tijdens het winkelen. Breng dan ook zeker een bezoekje aan deze extra winkels! Vaak zijn er leuke acties, worden er bijzondere activiteiten georganiseerd en is een bezoekje zeker de moeite waard.