Swim to fight cancer

Maastricht – Het neuro-oncologie team van het MUMC+ in Maastricht heeft de Challenge gewonnen die door de organisatie van Swim to Fight Cancer Maastricht begin 2021 is uitgeschreven. De challenge behelst een bedrag van € 10.000 voor lokaal kankeronderzoek. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de landelijke organisatie vanwege de mooie opbrengst van € 185.000,- die in de 2019 editie van Swim to Fight Cancer Maastricht werd gerealiseerd.

Met deze challenge wil de organisatie van Swim to Fight Cancer Maastricht nog meer betrokkenheid creëren in onze (lokale) strijd voor het gezamenlijk hoger doel, dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. De challenge mondde uit in een vijftal inzendingen. De winnende inzending werd gedaan door Audrey die haar partner Guy verloor aan kanker. Zij raakte enorm gemotiveerd toen ze de challenge voorbij zag komen en heeft toen de artsen van haar partner Guy benaderd. Het toeval wil dat zij al enige tijd bezig waren om de aanvraag en financiering van een onderzoek rond te krijgen. Een mooier lokaal succes kon eigenlijk niet worden behaald. Samen bereiken we meer!

Het winnende project SPORT YOUR BRAIN!

Beweging helpt patiënten met kanker: het zorgt ervoor dat zij zich fitter voelen, minder vermoeid zijn, meer spierkracht hebben en minder last hebben van angsten en somberheid. Onderzoek van het Maastricht UMC+ neuro-oncologie team richt zich op de invloed van een gezonde levensstijl op de kwaliteit van leven én overleving van mensen met een kwaadaardige hersentumor. De onderzoekers bestuderen of mensen die fitter zijn en meer bewegen een andere balans hebben in belangrijke onderdelen van het immuunsysteem en de zogenoemde tryptofaan stofwisseling. Het beter begrijpen van onderliggende processen én de invloed van een gezonde levensstijl zorgt er hopelijk voor dat er gerichtere therapieën ingezet kunnen worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan individuele trainingsprogramma’s of afgestemde voeding. 

De Swim to Fight Cancer Maastricht editie van 2021

De Swim to Fight Cancer 2021 editie wordt dit jaar op 5 september georganiseerd wanneer ook het Festival Maas! met vele culturele, sportieve en bruisende activiteiten door heel Maastricht staat gepland. De organisatie van Swim to Fight Cancer Maastricht probeert zoveel mogelijk “verbinding” in Maastricht te creëren en de opbrengst van 2019 tenminste te evenaren zodat nog meer mooie (lokale) onderzoeks-initiatieven kunnen worden gefinancierd. Inschrijven voor Swim to Fight Cancer Maastricht editie 2021 als persoon of bedrijventeam is nog mogelijk. Tot 1 augustus geldt er zelfs nog een Early Swimpie prijs. Samen bereiken we meer! Voor meer info ga naar www.fightcancer.nl