Sinterklaas in Maastricht

Door het opnemen van EXTRA ACTIVITEITEN in het programma, zal de invulling van de intocht dit jaar anders zijn dan andere jaren. Dit jaar maken we er een heus sinterklaasweekend van.

De Goedheiligman zal op zaterdag 18 november 2023 om ca. 10:50 uur weer met zijn boot aanmeren aan de aanlegsteiger van rederij Stiphout bij de Kesselskade in Maastricht. Daar wordt hij samen met zijn Pieten rond 11:00 uur welkom geheten door Patrick van de Weijer samen met Wim Hillenaar, de burgemeester van Maastricht.

Dit jaar is ook de glutenvrije Piet weer aanwezig met glutenvrij strooigoed. Voor het eerst hebben wij dit jaar ook een gebarentaaltolkpiet in ons midden. Voor de slechthorenden onder ons zal deze gebarentaaltolkpiet alles omzetten in gebarentaal.

Na de aankomst zal de Sint weer vanaf ca. 11:15 uur zijn gebruikelijke stadsrondrit maken door Wyck en de binnenstad. Dit alles onder begeleiding van muziek en de vele Pieten. Uiteraard heb je hier kans om je tekening af te geven aan sinterklaas of één van zijn Pieten.

Tijdens de stadstour zal de Sint op twee plekken stoppen. Dit is op de Stationsstraat ter hoogte van stadsherberg de Poshoorn en de bloemenstal. Hier zal hij een ontmoeting hebben met ouderen uit diverse verzorgingstehuizen en mensen met een beperking. De tweede stop zal op het Onze Lieve Vrouwe-plein zijn. Hier zal de Kinderburgemeester en de Kinderraad de Sint welkom heten namens alle kinderen. Dit alles onder begeleiding van een kinderkoor en een dansact.

Na de intocht door de binnenstad zal de Sint een mooi welkomstfeest krijgen op het stadhuis. Voor dit welkomstfeest gaan de deuren van het stadhuis open vanaf 13:00 uur. Na dit welkomstfeest op het stadhuis is het programma voor deze zaterdag afgelopen en gaan we de volgende dag verder in winkelcentrum de Brusselse Poort.

Op zondag 19 november 2023 krijgt Sinterklaas weer een groot feest aangeboden bij Winkelcentrum de Brusselse Poort. Dit feest zal rond 13:00 uur beginnen met muziek en dolgekke en enthousiaste Pieten. Hierbij kun je allerlei spelletjes doen en ook met Sinterklaas op de foto. Bij de Sint en alle Pieten kun je ook je tekening afgeven. Het hele winkelcentrum staat dan in het teken van Sinterklaas.