RTV Maastricht

Met de start van het nieuwe voetbalseizoen heeft ook MVV TV weer afgetrapt. Het clubmagazine van de enige Maastrichtse profvoetbalvereniging is aan het zesde seizoen begonnen en ook deze voetbaljaargang weer te zien bij RTV Maastricht. Het programma verandert dit seizoen van uitzenddag en is vanaf de laatste week van augustus elke donderdag na het Nieuws te zien. 

De verandering van uitzenddag (voorheen dinsdag) is een bewuste keuze. Speelt de club namelijk een thuiswedstrijd, verzorgt MVV TV, geproduceerd door KENO Media, die week een voorbeschouwing op dit duel. Dit omdat de makers – Kenneth Kruijntjens en Stephan van Appeven – zo actueel mogelijk willen blijven en qua opnames en uitzending daarom zo dicht mogelijk op de wedstrijddag willen zitten. In de weken dat MVV niet in de eigen Geusselt speelt, komt het clubmagazine met reguliere items zoals de vaste volgers de voorbije jaren gewend zijn, zoals het op bezoek gaan bij spelers thuis, ludieke battles, reportages over ontwikkelingen rondom de club of items over de maatschappelijke betrokkenheid van MVV. “Er ontstaat zo een nog betere balans tussen actualiteit, human interest en toch ook hilariteit binnen MVV TV. Voor ons een feest om te maken. En als het voetballend dan ook nog een beetje goed draait, is het nog leuker”, verklapt Stephan. 

Uitzendingen bij RTV Maastricht 

François Lenaerts, directeur van RTV Maastricht, is blij met weer een nieuw seizoen MVV TV bij de omroep. “Binnen Maastricht is er gewoon een grote schare MVV-fans, die zowel actief als passief met de club bezig is en het wel en wee ervan wil volgen. Het ligt voor de hand dat wij er als RTV Maastricht aandacht aan schenken. Bovendien kan de club in deze moeilijke tijd alle ondersteuning gebruiken en daar dragen wij als RTV Maastricht graag ons steentje aan bij.” Kenneth Kruijntjens vindt het belangrijk dat het clubmagazine – naast publicatie op de Facebook-pagina en website van MVV – ook bij RTV Maastricht wordt uitgezonden. “We bereiken daar een hele grote doelgroep mee. Dat moet je niet onderschatten. Je sluit veel ouderen, die niet actief zijn op social media, uit als je alleen online publiceert. Met de actualiteit van een voorbeschouwing hopen we de fans warm te maken voor het thuisduel dat weekend.” 

Positiviteit 

Dat MVV TV nu ook voorbeschouwingen verzorgt, noemt François een verrijking van het programma. “Maar ook de sociale elementen van voetbal in beeld brengen is een mooie zaak: wie is een speler en hoe denkt hij? Of vastleggen hoe iemand landt bij de club wanneer hij nieuw is. Al met al ben ik erg tevreden met hoe het programma door de jaren vorm heeft gekregen.” Kenneth en Stephan zijn na de voetballoze maanden blij dat ze weer wekelijks een uitzending kunnen verzorgen. “De supporters zijn na al die maanden ontzettend blij dat het voetbal weer begint. Er is verder veel positiviteit binnen de club. Dat zie je al aan het feit dat er ruim vóór het begin van de competitie al meer dan tweeduizend seizoenskaarten verkocht waren. Het geeft aan dat Maastricht, inclusief twee makers uit de stad en ook nog de stadsomroep, volop achter MVV staat”, aldus Kenneth.