RTV MAASTRICHT: nieuwe programma’s en bekende succesformules tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn in aantocht. De decembermaand kan vanwege corona wel eens heel anders uit gaan zien dan in andere jaren. Wat in ieder geval niet anders is dan voorheen, is dat RTV Maastricht weer uitpakt voor, tijdens en na kerst. De stadsomroep wil weer een gevarieerd aanbod aan boeiende televisie de Maastrichtse huiskamers in slingeren.

Te beginnen met een gezamenlijke productie met collega-omroepen 3Heuvelland, Meer Vandaag en TV Valkenburg. Het is het tweede jaar op rij dat er een dergelijke krachtenbundeling plaatsvindt. Dit jaar resulteert het in portretten van mensen die bijzondere verhalen omtrent corona vertellen. Ook is er een muzikale toevoeging in elk van de vier afleveringen, die bij alle deelnemende omroepen worden uitgezonden. In het eerste weekend van december is de eerste aflevering te zien. De leiding binnen dit project is dit jaar in handen van TV Valkenburg.

Traditioneel komt RTV Maastricht dit jaar ook weer met een rechtstreeks verslag vanuit de Sint Servaasbasiliek van de Heilige Nachtmis op kerstavond. “Daar doen we ieder jaar weer een hoop Maastrichtenaren een groot plezier mee”, weet directeur François Lenaerts. “We hebben vanwege corona dit jaar ook een hoop missen op zondagochtend uitgezonden. Maar dit is toch wel de mis van het jaar.” Daarom dat de stadsomroep kosten noch moeite spaart op kerstavond. “Onze crew is die nacht wel tot een uur of drie bezig.” De mis wordt op eerste en tweede kerstdag herhaald.

Eindejaarsshow

De rest van de feestdagenprogrammering komt na kerst op televisie. Nieuw dit jaar is een gezellige eindejaarsshow in kerststijl, waarin een heleboel gasten aan het woord komen die een link hebben met het nieuws van afgelopen jaar. De presentatie is in handen van Erwin Lennarts. Zijn collega’s Stephan van Appeven en Christianne Schreuder verzorgen de interviews aan tafel.