RTV MAASTRICHT BUNDELT KRACHTEN

De feestdagen zijn weer in aantocht en dat betekent traditiegetrouw dat ze bij RTV MAASTRICHT druk bezig zijn met de KERSTPROGRAMMERING. Tussen kerst en oud op nieuw wil de omroep haar publiek trakteren op een divers aanbod aan televisie. Bij het grootste programma binnen dit aanbod wordt er samengewerkt met diverse streekomroepen uit de buurt.

Het gaat namelijk om de eindejaarsshow genaamd UIT 2021!. Een programma waarin met diverse gasten wordt teruggeblikt op het jaar. Vorig jaar verpakte RTV Maastricht dit nog in het programma NAPRATEN, met gesprekken op locatie; dit keer wordt er een hele show om de laatste gesprekken van het jaar heen gebouwd in een warm aangeklede studio. De terugblik betreft niet alleen onderwerpen vanuit Maastricht, de hele streek komt aan bod. Dit omdat er voor dit project wordt samengewerkt met de omroepen Meer Vandaag, TV Valkenburg en 3Heuvelland.

SAMENWERKING
De samenwerking met de omroepen is niet geheel nieuw. Al enkele jaren bundelt RTV Maastricht de krachten met de zenders voor een gezamenlijk programma voor in de decembermaand. “En dit jaar is gekozen om samen een talkshow te produceren, met onderwerpen die voor de hele regio interessant zijn en natuurlijk met gasten uit zowel Maastricht als het Heuvelland”, vertelt programmamaker Erwin Lennarts, die het project coördineert. “Daarom is er ook een team gevormd met afgevaardigden van alle vier en betrokken omroepen. Onderwerpen als de afgelopen watersnood, maar ook het woningbeleid of het dagtoerisme spelen immers in de hele regio en het is mooi om dan de stadsgrenzen over te gaan en te laten zien en horen hoe de ‘buren’ in deze kwesties staan. We moeten verder kijken dan onze neus lang is en dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Maastrichtenaar. Er is namelijk zoveel dat ons allen verbindt.”

INHOUD
Uit 2021! wordt tussen kerst en oud op nieuw in drie delen uitgezonden. “Naast de meer serieuze thema’s is er ook ruimte voor persoonlijke gesprekken en emoties en wordt het afgelopen jaar ook beschouwd door in iedere aflevering een columnist voor het voetlicht te brengen. Daarnaast is er uiteraard live muziek van onze huisband en laten we de bewoners uit de hele regio, ieder in hun eigen dialect, hun kerst- en nieuwjaarswensen uitspreken. Uiteindelijk moet het programma ervoor zorgen dat we met een warm gevoel terug en vooruit kunnen kijken”, aldus Erwin.

ANDERE KERSTPROGRAMMA’S
Maar er is meer tussen kerst en oud op nieuw bij RTV Maastricht te zien. Uiteraard is er op kerstavond een rechtstreeks verslag van de Heilige Nachtmis vanaf 23.00 uur vanuit de Sint Servaasbasiliek. De meest belangrijke en bijzondere items uit het nieuws komen nog eens voorbij in het JAAROVERZICHT, dat in vier delen wordt uitgezonden. Met drie verschillende profkoks wordt er een kerstdiner gekookt, één maal een no waste-maaltijd, de andere keer een budgetdiner en er wordt gekookt voor kinderen. Ook is er voldoende muziek: in KEERSEMES IN ZAANK EN KLAANK zijn er bijdrages van blaas- en zangensembles. Harmonie Borgharen komt tijdens de feestdagen ook voorbij en speelt zeven kerstliedjes. Op de radio tot slot presenteren DJ’s op 24 december een dag lang de Kerst Top Dit wordt ook live op televisie uitgezonden.