Regiobank

Een bankkantoor waar je gewoon binnen kunt stappen. Om geld af te halen of te storten, hulp te krijgen bij internetbankieren of je hypotheek regelen. Het is zo langzamerhand een zeldzaamheid. Maar niet voor Regiobank. Deze bank is nog steeds een buurtbank tussen de winkels op Caberg. Net zo laagdrempelig en net zo klantvriendelijk.

Regiobank valt evenals SNS Bank, ASN Bank en BLG Wonen onder de Volksbank. Bij Regiobank staat het persoonlijke contact voorop, dat is de formule waarmee deze bank groot geworden is. Daarom wordt Regiobank als fysiek kantoor gehandhaafd. Directeur Henri Borgignons praat ons bij over de plannen van deze bank, samen met hypothecair planner Kevin Piëtte en aankomend bankmedewerkster Fleur Bruijnen. Kevin werkt al tweeëneenhalf jaar bij de ASA Groep. “Van origine als hypothecair planner maar een groot onderdeel van mijn werk is de verantwoordelijkheid voor Regiobank,” vertelt hij. “Die deel ik met Robert Goossens en Fleur Bruijnen. Bij ons krijgt de klant het beste van twee werelden: we zijn een bank met de ouderwetse banknormen en tijd voor de klant, maar wel gestoken in een nieuw jasje waardoor we alle moderne faciliteiten kunnen bieden. Dit is echter niet erg bekend, en onbekend maakt onbemind. Daar willen we van af. We willen graag onze sterke punten benadrukken. Alleen al het feit dat je bij ons veilig binnen je geld kunt afhalen. Waar vind je dat nog? Buiten pinnen geeft mensen vaak een onveilig gevoel, en echt niet alleen ouderen. Het voelt vertrouwd om een kantoor binnen te stappen waar je al je geldzaken discreet en persoonlijk kunt regelen.”

DE ZILVERVLOOT
Henri vult aan: “Bij ons kun je weer, net als vroeger, gebruikmaken van ‘De Zilvervloot’ voor je kinderen of kleinkinderen. Een stukje nostalgie terwijl we een heel moderne bank zijn. Wij zijn laagdrempelig en bieden een brede dienstverlening. Onze adviseurs kennen jou en jouw verhaal. Oudere mensen komen vragen of hun AOW al binnen is, maar we doen net zo goed in bijvoorbeeld zakelijke kredieten en hypotheken. In dit laatste zijn we overigens onafhankelijk. Wij verlenen financiële diensten aan zeer diverse doelgroepen.”

EEN BEKEND GEZICHT BIJ DE BANK
Fleur Bruijnen zit in het laatste jaar van de opleiding Financiële Dienstverlening. Momenteel doet ze haar afstudeerstage bij Regiobank. “En dan mag ik hier blijven werken,” zegt Fleur. Ook Fleur ziet de voordelen van een fysiek bankkantoor. Niet alleen voor haar grootouders, die het moeilijk vinden om te internetbankieren, maar ook voor jonge mensen als zijzelf. “Het is fijn dat er nog banken zijn waar je binnen kunt lopen. Heel handig om geld op je rekening te storten en tevens gebruik te maken van alle moderne technieken. En de persoonlijke aanpak vind ik erg belangrijk,” geeft ze aan. Fleur is een bekend gezicht in Amby. Ze speelt een belangrijke rol in het rijke verenigingsleven in die wijk. Fleur gaat de verbindende factor vormen tussen buurt en bank. Regiobank filiaal Caberg heeft vorig jaar de Regiobank van Amby overgenomen en een bekend gezicht als Fleur kan hier veel in betekenen. RegioBank wil een verbindende rol spelen in de buurt door de lokale betrokkenheid en saamhorigheid te stimuleren. Een veilige, leefbare buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is tegenwoordig heel belangrijk. Een laagdrempelig bankkantoor met alle voorkomende diensten hoort daarbij.

ON TOUR
RegioBank wil graag meer bekendheid verwerven en hun brede dienstverlening naar buiten brengen. Dit willen ze gaan doen door in verschillende Maastrichtse wijken voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren. Eén en ander hangt natuurlijk samen met wat de corona-regels toestaan. Fleur gaat deze bijeenkomsten presenteren. “Het doel is om uit te dragen dat wij als Regiobank de combinatie van de ‘ouderwetse’ dienstverlening combineren met alle moderne faciliteiten en drempelverlagend zijn door bijvoorbeeld te helpen met internetbankieren. Dat doen wij graag op kantoor, maar is ook een onderdeel van onze tour,” vertelt Fleur. “We willen de mensen weerbaarder maken,” legt Kevin uit. “Weerbaarder en zelfstandiger in het omgaan met moderne technieken. In feite is dat een maatschappelijk belang. We willen ons service-level hooghouden door ook het Financieel Fit idee meer te promoten. Daarnaast willen we vooral goed luisteren naar wat er leeft onder de mensen. Waar hebben ze behoefte aan, wat willen ze graag weten? Het is onze taak daarop in te spelen. Dat is service leveren; tegemoetkomen aan de wensen van de klant.”

LIFE EVENTS
Kevin: “We spelen tegenwoordig steeds meer in op Life Events. Geboorte, huwelijk, een huis kopen, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding en overlijden. Het zijn allemaal hoogte- en dieptepunten in een mensenleven waarbij naast emotie ook financiën een rol spelen. Wij zijn een breed kantoor en adviseren mensen op financieel gebied bij hun Life Events. Bij een echtscheiding komt bijvoorbeeld veel kijken wat een advocaat niet kan behandelen. Wij zijn zowel financieel planners als echtscheiding-specialisten; we kunnen mensen meenemen in wat mogelijk en verstandig is in hun situatie op financieel gebied. Wij zijn de specialisten hierin en kunnen advies op maat geven. ”