Radiodier met pensioen

RTV Maastricht heeft de afgelopen maand afscheid genomen van TEJO VERSTAPPEN. De 66-jarige radiocoördinator is met pensioen.

Veertien jaar stond hij op de loonlijst van de stadsomroep. Tejo Verstappen heeft een behoorlijke stempel gedrukt op RTV Maastricht. Zijn stem is onlosmakelijk aan de zender verbonden. “Nog regelmatig krijg ik die vraag aan de kassa of ik inderdaad die voice-over van RTV Maastricht ben.”

En nu is hij met pensioen. “Heel raar. Ik kom nu pas tot besef dat de jaren voorbij zijn gevlogen.” Jaren waarin Tejo verschillende dingen deed. Naast zijn vaste taak van radiocoördinator presenteerde hij ook programma’s. Zoals Het Beleg, een radioprogramma op televisie. “Dat heb ik altijd erg leuk gevonden. We liepen met z’n allen een marathon bij Het Beleg, waarin ik zes gasten in twee uur interviewde.” En dat heeft hem ook veel opgeleverd. “Ik heb er een uitgebreid en kleurrijk netwerk aan overgehouden. Ik heb veel mensen mogen leren kennen.”

Tejo zegt vooral zijn collega’s te gaan missen. “Met een kop koffie in de ochtend bij binnenkomst even bijpraten over dat potje voetbal of die Netflix-serie. Het zorgde er vaak voor dat ik met een glimlach vervolgens de studio indook.”
Wat gaat Tejo nu doen dan? “Een vishengel is aan mij niet besteed. Ik denk dat ik gewoon mijn analoge schilderkunst weer oppak, muzikaal vertier meer ga opzoeken en wat vaker naar mijn geliefde Bretagne afreis.” En hij blijft standby voor RTV Maastricht. “Ik heb de grote baas hier beloofd dat ik zijdelings in de buurt blijf. Als er geen stembanden op een bepaalde dag voorradig zijn, sta ik klaar om in te spreken.”