Paul Block optiek

Als blijkt dat je kind niet goed ziet en een bril nodig heeft, schrik je daar misschien van. Maar tegenwoordig is het dragen van een bril helemaal niet erg. Er zijn zoveel hippe montuurtjes dat het uitkiezen ervan een feestje is. Zeker als je met je kind naar PAUL BLOCK OPTIEK in Eijsden gaat. Deze zeer ervaren opticien helpt samen met zijn deskundig team iedereen aan een scherp zicht.

HET KIND STAAT BIJ ONS CENTRAAL!
Voor kinderen die een bril nodig hebben, heeft Paul Block een speciale formule bedacht. “We hebben zo’n zevenhonderd kinderbrillen op voorraad,” licht de opticien toe. “Misschien heeft het kind het er niet makkelijk mee dat het een bril moet, voor de ouders is het vaak nog moeilijker. Wij willen dat het kind keuze heeft en dat het uitzoeken van een bril iets leuks is. De kinderbril is geen bij-artikel meer; in onze zaak is de kinderbril één van de hoofdartikelen. Onze formule is dat het kind centraal staat, serieus genomen wordt en zich op zijn gemak voelt. Niet voor niets is onze kinderbrillenafdeling helemaal in jungle-sfeer opgezet. Het ziet er aantrekkelijk uit, het kind zit gelijk in een fijne ontspannen omgeving.”

ASSISTENT-OPTICIEN IN DE KIDS-JUNGLECLUB
De jungle in de optiek staat vol met olifanten. Dat heeft een reden. “We willen onze betrokkenheid aan de natuur tonen,” vertelt Paul. “Wij zijn sponsor van Stichting Elephant Parade. Deze organisatie beheert ’s werelds grootste kunstgalerie vol prachtige standbeelden van olifanten en verkoopt ook handgemaakte replica’s. Een deel van de omzet gaat naar diverse projecten die zich inzetten voor kansarme olifanten. De mooie beelden zijn ook bij ons in de winkel verkrijgbaar en daarom staat de ‘kinderbrillenjungle’ vol met kleurrijke olifanten. Vanuit die invalshoek hebben wij onze ‘Kids Jungleclub’ bedacht. Hoe dat in zijn werk gaat? Als de ouders, leerkracht, schoolof consultatiebureauarts constateert dat een kind waarschijnlijk niet goed ziet, wordt hij of zij verwezen naar de orthoptist of de oogarts voor een oogmeting. In het ziekenhuis werken de oogarts en de orthoptist vaak samen. Een orthoptist meet en controleert met name bij kinderen de oogstand en de samenwerking van de ogen, de werking van de oogspieren, en de ontwikkeling van de ogen. Zo kan de juiste brilsterkte bepaald worden. Met een recept voor brillenglazen gaan de ouders met het kind naar de opticien. En gaan ze naar Paul Block, dan staat daar kinderbrillen-specialist Claudia Gollub klaar. Als oud-leerkracht weet ze als geen ander kinderen op hun gemak te stellen en maakt van het uitkiezen van een bril iets gezelligs. De ruime keuze in monturen en de jungle in de winkel dragen daar absoluut toe bij. Is de bril gekozen, dan worden de juiste glaasjes besteld en zodra deze binnen zijn, mag het kind zelf de bril komen maken onder begeleiding van onze zeer ervaren opticien Rian Jungschleger. Allereerst mag het kind kijken hoe de glazen geslepen worden en vervolgens helpt hij of zij mee de bril ‘in elkaar te zetten’. En deze knappe prestatie verdient natuurlijk een cadeautje én het diploma ‘Assistent Opticien’. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het van jongs af aan normaal en leuk vinden om een bril te dragen.”

KORTING TOT WEL VIJFTIG PROCENT OP EEN NIEUWE KINDERBRIL
“We willen graag binding met onze kleine klantjes en als ze lid worden van onze Jungleclub kunnen ze meedoen aan uitstapjes die we voor ze organiseren. Een middagje naar de bioscoop of lekker ravotten in de speeltuin, de ‘Paul Block Kids Jungleclub’ maakt er iets moois van. Natuurlijk denken we ook aan de ouders. Bij aanschaf van een complete bril kan men dan lid worden voor slechts tien euro per maand met een contractduur van 2 jaar. Uw kind is dan lid van deze club. De oordelen zijn bij iedere aanschaf van een nieuw montuur of brilleglazen. Men krijgt 2 jaar lang 50% Korting! De sterkte van brillenglazen voor kinderen kan immers snel veranderen dus naast leuke kinderactiviteiten is dit abonnement ook voor ouders bijzonder aantrekkelijk”.

OVER EEN KLEIN OLIFANTJE MET EEN BRIL …
Paul Block zet zijn kinderbrillen dus op een bijzondere manier in de markt. Het kind staat centraal, voelt zich op zijn gemak waardoor het ook voor de ouders geen belasting is. Tevens zorgt het lidmaatschap bij de Kids Jungleclub voor een financiële meevaller voor mama en papa. Maar Paul heeft nog meer in zijn hoofd. Als sponsor van Stichting Elephant Parade wil hij olifanten ook gaan gebruiken als hoofdpersoontjes voor verhalen. Verhalen voor kinderen over een klein olifantje dat een bril moet omdat het in de jungle overal tegenaan loopt en de andere jungledieren niet meer goed kan zien. Maar hoe Paul dit in zijn kinderbrillen-concept wil gaan toepassen, dat staat nog in de ‘olifantenschoenen’.
Volgende keer meer hierover!

TEKST Vivianne Rijnders FOTO’S Peter van Hooren, Vingino Curacao