Passion Beauté

Je hebt een prachtige schoonheidssalon. Je gebruikt de meest hoogwaardige producten en je bent gespecialiseerd in de beste behandeltechnieken op het gebied van huidverbetering. Je klanten voelen zich prettig en veilig in je salon. En dan bereikt Covid19 ons land.

Etiëlle Wessels, eigenaresse van Schoonheidssalon Passion Beaut. vertelt: “Eén week voordat we verplicht werden om onze salon te sluiten, deed ik de deur al dicht. Het voelde niet meer goed en ik wist dat er een verplichte sluiting aan zat te komen. De verantwoordelijkheid voor mijn cliënten is bij mij heel groot en ik kon niet meer garant staan voor hun veiligheid. Ook voor mijn eigen gezondheid was het niet meer oké om te werken; als schoonheidsspecialiste heb je nu eenmaal voortdurend fysiek contact met de klant. Maar mijn salon is mijn grote passie dus het deed heel veel pijn toen ik moest sluiten. Daarbij werken wij veel aan trajecten ten behoeve van huidverbetering, zoals acné-behandelingen en elektrisch ontharen. Dit zijn intensieve behandeltrajecten en als deze onderbroken worden, vallen mijn cliënten een paar stappen terug. Dat is voor deze mensen erg vervelend.”

IN BALANS

Heeft de Coronatijd ook iets positiefs gebracht? Etiëlle vindt van wel: “Op het moment dat alles stil kwam te staan, realiseerde ik me dat de rust me goed deed. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe balans in mijn leven. Ik ontdekte dat ik best wat minder uren per week zou kunnen werken.” Haar werkneemster nam in Coronatijd afscheid van Passion Beauté en vervolgens heeft Etiëlle haar nichtje Celine Wessels aangenomen. “Samen hebben we deze tijd goed benut als inwerkperiode en om cursussen te volgen. We zijn zelfs een week langer dicht gebleven dan noodzakelijk, om samen een goede nieuwe start te kunnen maken.” Etiëlle vindt het erg belangrijk om altijd voor haar klanten klaar te staan en heeft er dan ook voor gezorgd dat er producten en mini-thuisbehandelingen konden worden afgehaald. Inclusief gebruiksadviezen. “Want,” legt Etiëlle uit, “onze producten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en bevatt en zeer hoge werkstoffen. Die kunnen niet zomaar zonder instructie worden gebruikt.”

WEER OPEN

Financieel gezien is Etiëlle goed opgevangen door de ondersteunende regelingen. Als kleine ondernemer die zowel in Maastricht woont als werkt, was voor haar de financiële steun goed geregeld. “Ik heb deze maanden heel veel nagedacht over hoe ik verder wil met mijn bedrijf en ben me nu dan ook veel bewuster van wat ik wil. Ik volg mijn hart en wil me focussen op het verbeteren van de huid en het zetten van natuurlijk ogende permanente make-up,” geeft Etiëlle aan. En de tevredenheid van de klant? “Die blijft voorop staan, wat er ook gebeurt!” Aldus schoonheidsspecialiste Etiëlle Wessels.