OUT OF THE BOX

OUT OF THE BOX.

Mr. James Leliveld (Leliveld Advocaten) ontmoet, mede vanwege zijn werk als advocaat, vaak inspirerende mensen met een bijzonder verhaal. Markante persoonlijkheden of ondernemers die, vrijwillig en soms gedwongen, out of the box leven of denken. Leliveld is advocaat op het gebied van het ondernemingsrecht en heeft dus regelmatig te maken met bedrijfsovernames, startups, aandeelhouderskwesties en herstructureringen. In deze serie elke maand een ontmoeting met iemand uit zijn netwerk. Deze maand: 

Jos Lindelauf en Stephan Laschet van Sportspecifiq Studio.

Vooruit kijken is lastig in deze tijd van intelligente lockdown en anderhalvemetersamenleving. Dat ervaren ook Jos Lindelauf en Stephan Laschet. Hun splinternieuwe private gym in Meerssen ligt er nu nog leeg bij. Maar beide ondernemers zijn optimistisch: “We hopen op 1 juni open te kunnen gaan. In onze ruimte van 400 m² kunnen we het zo regelen dat bijvoorbeeld maximaal tien mensen komen trainen, nadat ze een afspraak hebben gemaakt.” 

Ook in de tijd na corona richt Sportspecifiq Studio zich overigens niet op de massa, maar op een beperkt aantal leden. Jos: “We willen dat mensen zich hier welkom voelen. Bij ons ben je geen nummer. Iedereen kan hier werken aan zijn of haar dromen, ongeacht niveau of ervaring, in een prettige omgeving, voorzien van de beste faciliteiten.” 

“Onze apparaten en materialen zijn niet standaard”, vult Stephan aan. “We mikken in eerste instantie op mensen die serieus willen trainen en het beste uit zichzelf willen halen. Die mensen hoeven we niet de hele dag bij het handje te nemen; zij weten hoe de apparaten werken en welke oefeningen ze willen doen. Het zijn passionele sporters met een intrinsieke motivatie. In onze Sportspecifiq Studio vinden ze de stoere ‘testosteron-uitstraling’ die bij hen past. Daarnaast is er een groep die bij mij personal training volgt. Wie dat wil, kan ik ook helpen met voedings- en lifestyle-advies.” 

De samenwerking van Jos en Stephan kende een bijzondere start. Jos, die bij een modebedrijf werkt en thuis is in projectmanagement en financiering, kwam als cliënt terecht bij inspanningsfysioloog en personal trainer Stephan. Stephan: “Het was al tien jaar mijn droom om dit concept te realiseren. September vorig jaar raakte ik er met Jos over aan de praat en langzaam groeide het idee om het samen te doen. Terwijl ik in Japan zat, schreef Jos het ondernemingsplan. Dat was een risico, maar de synergie tussen ons was goed, dus ik durfde het aan.” 

“Ik wist meteen dat er behoefte was aan het concept van een kleinschalige, kwalitatieve private gym”, reageert Jos. “Samen hebben we de richting bepaald en op een organische manier zijn de plannen uitgegroeid tot een concreet resultaat. Stephan en ik hebben dezelfde ambitie en houden graag zelf de touwtjes in handen. Dus hebben we alles met zijn tweeën gedaan, tot en met de financiering. We wilden er geen derde partij bij betrekken. Begin dit jaar hebben we het vloeroppervlak van de trainingsruimte verdubbeld. Dat was noodzakelijk om onze leden optimaal te kunnen laten trainen. Nu zijn er aan de Kuilenstraat in Meerssen twee bedrijven onder één dak: Sportspecifiq, de personal training studio van Stephan, en Sportspecifiq Studio, onze gezamenlijke private gym. We hebben met opzet voor deze plek gekozen, omdat hij vanuit heel Zuid-Limburg goed bereikbaar is. Parkeren kan op het eigen terrein en ook de privacy van onze leden is gewaarborgd.” 

Hoewel de opening van Sportspecifiq Studio door de coronacrisis moest worden uitgesteld, leidt dat niet tot grote problemen, verwachten de ondernemers. “We moeten ons enthousiasme iets langer zien te beteugelen, maar we hopen dat de RIVM zo snel mogelijk groen licht geeft. Wij zijn er klaar voor.” 

www.sportspecifiqstudio.nl