Out of the Box

Mr. James Leliveld (Leliveld Advocaten) ontmoet, mede vanwege zijn werk als advocaat, vaak inspirerende mensen met een bijzonder verhaal. Markante persoonlijkheden of ondernemers die, vrijwillig en soms gedwongen, out of the box leven of denken. Leliveld is advocaat op het gebied van het ondernemingsrecht en heeft dus regelmatig te maken met bedrijfsovernames, startups, aandeelhouderskwesties en herstructureringen. In deze serie elke maand een ontmoeting met iemand uit zijn netwerk. Deze maand: Keshia Houben van SkinLab Maastricht

De behandelkamer in het tijdelijke onderkomen van SkinLab Maastricht is klein, maar effi ciënt en sfeervol ingericht. Pas na een paar minuten valt op dat er een maxi cosi in de hoek staat, waarin de pasgeboren baby van Keshia Houben heerlijk ligt te slapen. Het is tekenend voor de drive van de jonge huidtherapeute, die ruim een jaar geleden haar eigen onderneming begon. “Toen mijn eerste twee kinderen werden geboren, werkte ik nog in loondienst en kreeg ik bevallingsverlof. Nu moet ik als zelfstandig ondernemer, partner en moeder alle ballen tegelijk in de lucht houden. Daarin de balans vinden, is best een uitdaging”, lacht Keshia. Daar komt nog eens bij, dat SkinLab op het punt staat te verhuizen naar een nieuw pand in Maastricht. Hoewel er nog van alles moet gebeuren, ziet Keshia er naar uit. “Het ontwerp van Mourmans Nypels architecture en de inrichting is helemaal in mijn eigen stijl. Behalve een kantoor, balieruimte en wachtkamer zijn er straks vier behandelkamers. Vanaf het begin heb ik ook mijn team betrokken bij de plannen. We kunnen niet wachten tot het zover is.”

Sinds de start van SkinLab, drie maanden voor de eerste lockdown, is de onderneming fors gegroeid. Keshia: “Het begin was spannend en nadat corona losbarstte, ook wel beangstigend. Ik was als ondernemer in het diepe gesprongen, had nog weinig fi nanciële buffer. Maar met hulp van mijn team en omgeving hebben we het overleefd. Belangrijk was, dat ik moest leren meer werkgever te zijn dan collega. Dat ging met vallen en opstaan. Nu sta ik op een punt dat ik mijn eigen koers durf te varen. Ik haal voldoening uit het scala aan behandelingen dat we aanbieden en uit de hechte samenwerking met mijn team van huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Het is ook fijn dat we in de tweede lockdown weer open mochten. Vanaf nu kunnen we vooruit kijken.”

Voordat ze SkinLab begon, werkte Keshia jaren als huidtherapeute met een master Physician Assistant (PA) in een dermatologische kliniek. Daar deed ze ervaring op met klassieke dermatologie, zoals de behandeling van huidkanker, eczeem en psoriasis, maar ook met onder meer cosmetische lasertherapie, echografi een kleine operatieve verrichtingen.

Met de behandelingen in haar eigen SkinLab richt Keshia zich op een brede doelgroep van mensen met huidproblemen. “We zien jonge meiden die bij ons komen voor laserontharing of een acnebehandeling, middelbare vrouwen die op zoek zijn naar een passende methode voor huidverjonging of mensen die hun tatoeage willen laten verwijderen.” Dat laatste gebeurt regelmatig. “Het is zelfs wel eens voorgekomen, dat iemand een tatoeage had laten zetten, waar hij nog dezelfde dag weer van af wilde”, lacht Keshia.

De meest gevraagde behandelingen momenteel zijn laserontharing en huidverbeterende behandelingen met laser, bedoeld om bijvoorbeeld littekens te verminderen. Daarnaast zijn ook anti-aging gezichtsbehandelingen en medische peelings gewild.

Omdat iedereen zijn eigen achtergrond en verhaal heeft, maakt SkinLab ook voor elke cliënt een individueel behandelplan. Keshia: “Bij ons ben je geen nummer. Door te werken aan het verbeteren van de huid, proberen we diverse huidproblemen op te lossen. Het resultaat is vaak dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen. En daar worden wij ook weer blij van.”