Out of the Box 7-2021

Een uitvaart is een van de belangrijkste dagen in een mensenleven en – als het goed is – een mooie weerspiegeling van het leven dat zojuist geëindigd is. Alle reden om deze dag met uiterste aandacht en kwaliteit in te vullen. Mensen beseffen vaak niet wat allemaal mogelijk is, weten Alfred Gilissen en Cindy Creemers van PEGASUS UITVAARTZORG B.V.

Ze draaien beiden al heel wat jaren mee in deze branche, bij Alfred staat de teller op een indrukwekkende veertig jaar. Uitvaartverzorging is een bijzonder vak, waarin je empathisch, sociaal en diplomatiek, maar ook zakelijk en 24/7 bereikbaar moet zijn. “Je moet uit het juiste hout gesneden zijn,” aldus Alfred. “Inlevingsvermogen kun je niet veinzen. Dat heb je of niet. Je moet héél goed kunnen luisteren. Een uitvaart is te belangrijk om aannames te doen over laatste wensen.”

FINANCIËLE SHOCK
In de hectische tijd rond een overlijden weten nabestaanden vaak nog nét bij welke maatschappij de uitvaartverzekering loopt. Maar wat die precies dekt? Meestal hebben ze geen idee. Verzekerden blijken op het moment suprême vaak flink onderverzekerd te zijn.
Cindy: “Mensen weten niet waarvoor ze verzekerd zijn of zijn te beperkt verzekerd. Soms is een basispakket héél karig. Persoonlijke wensen blijken erbuiten te vallen. Na de shock van het overlijden komt dan nog een tweede – financiële – verrassing.”

Ook de vrije keuze die je als verzekerde hebt over de zorgverlener die de uitvaart regelt, is lang niet altijd bekend. Oftewel: dat de uitvoering van de uitvaart niet automatisch bij je verzekering hoeft te liggen. “Wij werken onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen,” benadrukt Cindy. “Daardoor kunnen we een persoonlijker invulling geven aan een uitvaart, tegen gunstige tarieven. Het financiële stuk regelen wij rechtstreeks met de verzekering. Nabestaanden kunnen alles aan ons overlaten, met één telefoontje vanaf het allereerste contact.”

Een afscheid organiseren gaat een stuk soepeler als wensen bekend zijn en – beter nog – op papier staan. “Praten over de invulling van je uitvaart is steeds minder taboe. Opa en oma vertelden nooit wat zij wilden. Jongere generaties zijn daar opener over.”

BMW-ROUWAUTO
Alfred heeft in zijn lange carrière als uitvaartverzorger veel zien veranderen. “Nog maar één op de twintig mensen wordt begraven, crematies zijn de norm. Uitvaarten zijn minder traditioneel, er zijn beduidend minder kerkdiensten dan vroeger. Mensen nemen op persoonlijke, originele wijzen afscheid. In plaats van meneer pastoor vertelt een woorddienstbegeleider het levensverhaal, vaak vol humor en grappige anekdotes. Zelfs vervoer in stijl is mogelijk: we hebben de enige BMW-rouwauto van Nederland.”

DIGITAAL AFSCHEID
Fotoreportages, muziek, videoboodschappen.. Afscheid nemen kan tegenwoordig zo persoonlijk als je maar wilt. De uitvaartbranche digitaliseerde mee met de rest van de wereld. Alfred: “Vroeger bracht ik de rouwadvertenties om elf uur ´s avonds naar de krant.
Nu gebeurt alles digitaal.”

De coronamaatregelen gaven een extra impuls aan het digitale stuk, met livestreams als oplossing voor de beperkingen in groepsgrootte. Ook Pegasus maakte intensief gebruik van de techniek in hun uitvaartcentrums in Stein en Meerssen.

“Een bijzondere periode, ook binnen ons vak,” aldus Cindy. “Nabestaanden werden gedwongen om gerichte keuzes te maken. Op het strengste moment mochten maximaal dertig mensen een uitvaart bijwonen. Dan moet je kiezen wie er écht toe doet. Geen troost kunnen bieden door iemand even vast te pakken of in een hand te knijpen, was schrijnend. Nabestaanden riepen wanhopig ´er mag helemaal niets´. Toch hebben we vooral gekeken naar wat wél kon. Vaak hielden families uiteindelijk tóch een goed gevoel over aan zo´n intiem afscheid. We maken uitvaarten mee waar vijftienhonderd mensen aanwezig zijn. Je kunt je afvragen of dat is wat je wil.”

RUST
Je afscheid voorbereiden, ervoor zorgen dat nabestaanden weten waar ze aan toe zijn, kan veel rust geven. Het is helemaal niet raar om al eens mogelijkheden te bespreken en een proefberekening te vragen, benadrukt Cindy. “Ook als een overlijden niet aan de orde is. De wensenlijst en prijsopgave ligt dan al in de la. Als het moment zich aandient, zijn de moeilijke vragen al beantwoord. Dat kan een heel rustgevende gedachte zijn.”

Heeft u een juridische vraag of wenst u een advies op maat, neem dan contact op met mr James Leliveld.
Het eerste gesprek is immers gratis en geheel vrijblijvend.
U kunt hem bereiken PER MAIL: leliveld@leliveldadvocaten.nl
TELEFONISCH:
+31 (0)43 3259679
+31 (0)6 26 53 23 20