Ondernemer van de maand 7-2021

PEUTEROPVANG SPET EN SPAT
Ongeveer 8 jaar geleden werkte ik als pedagogisch medewerkster bij MIK kinderopvang. Toen liep ik al met het idee rond om ooit iets voor mezelf te beginnen. Na een kort uitstapje naar de ouderenzorg heb ik besloten de stap te zetten en een eigen peuteropvang te starten. Zo had ik de mogelijkheid om invulling aan de opvang te geven op een manier die bij mijn overtuiging past. Ik ben toen in het
diepe gesprongen, ik had geen kennis en ervaring van het ondernemerschap of van hoe ik een kinderopvangorganisatie op moest zetten. Zo kreeg ik te maken met de nodige wet- en regelgeving. Een hele uitdaging en heel spannend. Inmiddels kan ik gelukkig iedere ochtend een groepje kinderen welkom heten.

Peuteropvang Spet en Spat is een kleinschalige kinderenopvang met maximaal 7 kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. Klein maar fijn. Daardoor kan ik flexibel zijn en meedenken met de wensen van de ouders. Zowel de binding met de kinderen als met de ouders vind ik erg belangrijk. Ik heb gemerkt dat deze aanpak aanslaat bij ouders, zij bevestigen dat ik antwoord kan geven op hun wensen en vragen.

Marijk Greweldinger heeft mij geïnspireerd. Zij heeft binnen Het Brede Spoor een eigen creatieve en muzikale methodiek ontwikkelt waarmee kinderen zich creatief, expressief en kunstzinnig kunnen ontplooien. Dat past helemaal bij mij. Mijn eigen creativiteit en muzikaliteit breng ik graag over aan de kinderen. Met elkaar spelen en zingen, zo ontstaat er harmonie in het samen zijn. Kinderen
voelen zich daardoor gehoord en gezien. Dat vormt uiteindelijk toch de basis voor een gezonde ontwikkeling van het jonge kind.

VOLDOENING
Het geeft mij voldoening als ik merk dat kinderen stapjes zetten in hun ontwikkeling, zich prima in hun vel voelen, alleen of samen in de groep. Als ik zie dat een stiller kind contact met andere kinderen maakt, groei ik ook.

Deze voor mij belangrijke drijfveren helpen mij om een eigen touch te blijven geven aan het ondernemerschap in Spet en Spat.

Femke Kriens
T 06 832 727 02
www.spetenspat.nl
info@spetenspat.nl