Marco Ramakers

MARCO RAMAKERS is de nieuwe radiocoördinator van RTV Maastricht. Hij volgt TEJO VERSTAPPEN op, die recent met pensioen ging.

Ramakers is absoluut geen onbekende van de stadsomroep. Hij is al jaren een gewaardeerd vrijwilliger van RTV Maastricht. “Ik heb mezelf gemeld nadat ik hoorde dat Tejo wegging. Ik heb altijd gezegd dat ik een grote rol wil spelen binnen de zender en daar krijg ik nu de kans voor. Het was nu of nooit.”

In zijn taak als coördinator werd Marco al meteen in het diepe gegooid, met twee grote projecten. Zo mocht hij zich ontfermen over de Kerst Top 100 in december, een radioprogramma dat een dag lang duurde met diverse DJ’s. En een qua grootte vergelijkbaar project wachtte hem vlak voor carnaval met ‘Vastelaovend Same’.

AMIGO OP JE RADIO
Met het ingaan van zijn nieuwe taak, is Marco meteen ook een nieuw radioprogramma gestart. Presenteerde hij voorheen op donderdagmiddag en later op zondagmiddag een twee uur durende radioshow, nu komt hij elke werkdag met ‘Amigo op je Radio’. “Daarbij voel ik me als een vis in het water. Ook dat was ooit een ambitie van me, van maandag tot en met AMBITIEUZE NIEUWE RADIOCOÖRDINATOR RTV MAASTRICHT: vrijdag een programma maken. Dat klinkt pittig, maar geeft me vooral energie. De interactie met mensen, die met verzoekjes of reacties komen, waardeer ik enorm.”

Marco, die zijn programma in het Maastrichts presenteert, heeft een variatie van items die wekelijks terugkeren voor de luisteraar in petto. Bijvoorbeeld ‘wat eten wij vandaag?’, waarin een bekende Maastrichtenaar antwoord geeft op die vraag. “Dat is natuurlijk een excuusvraag, want daarna gaat het gesprek over naar een ander onderwerp, dat voor de luisteraar veel interessanter is.” Ook belt ‘ie elke week met Kringloop Zuid in ‘oet de roej tuut’. Daarin wordt een bijzonder artikel besproken dat het kringloopcentrum heeft binnengekregen die week. Zanger Batteraof krijgt daarnaast zijn eigen minuut in Amigo op je Radio. “Hij krijgt een podium dat ‘ie zelf mag invullen. Dat kan dus van alles zijn.”

Amigo op je Radio is van maandag tot en met
vrijdag te horen tussen 15.00 en 17.00 uur op
het radiokanaal van RTV Maastricht.

MEER INFO www.rtvmaastricht.nl | www.facebook.com/rtvmaastricht
TV Ziggo digitaal: kanaal 40 | KPN 1336
RADIO Kabel 87.5 | Ether 107.5 FM | Ziggo 915 of 1915 | KPN 1036