Maos en Neker

VEEL BELANGSTELLING VOOR jubileumvoorstelling Maos en Neker.

Het Maastrichtse zang- en THEATERGEZELSCHAP MAOS EN NEKER viert dit jaar zijn VEERTIGJARIG BESTAAN. Ter ere van deze mijlpaal is een wervelende ZJUBILEI-REVUE samengesteld, met als titel VEERTEG MEH NOG LANG NEET VEERDEG, vrij vertaald: Veertig, maar nog lang niet uitgeblust.

De kaartverkoop gaat goed. “Inmiddels is bijna de helft van de beschikbare stoelen in het eerste weekend al bezet”, aldus voorzitter Wim Bogaert van de Stichting bühneproducties, “We horen overal dat veel mensen zich op de voorstellingen verheugen.” De jubileumvoorstellingen staan gepland in de derde week van november en de eerste week van december. Het programma omvat een selectie van hoogtepunten van de producties Maos en Neker uit de afgelopen veertig jaar. Daarnaast wordt al voorzichtig vooruitgeblikt naar de grote productie, die zal worden uitgevoerd in het voorjaar van 2025.

UITVOERING IN RIEMST
De uitvoering van de jubilei-revue vindt niet zoals gebruikelijk plaats in Maastricht, maar in theater ’t Paenhuys in de Belgisch Limburgse buurgemeente Riemst. “Die keuze is gemaakt omdat het jubilerende zang- en theatergezelschap in die gemeente kan beschikken over een zogeheten middenzaal, een optie die in ’thuisstad’ Maastricht vooralsnog ontbreekt’. Maos en Neker presenteerde in het verleden om de twee jaar een grote productie in de Bonbonnière, de vroegere stadschouwburg van Maastricht, maar dat kenmerkende gebouw staat alweer zo’n vier jaar leeg. De toekomst is onzeker, aangezien de noodzakelijke renovatie van de ‘snoepdoos’ nog veel geld en tijd zal gaan kosten is er dit jaar gekozen voor theater ’t Paenhuys in Riemst, een heel mooi en professioneel theater, waarover ze op dit moment in Maastricht helaas niet kunnen beschikken.”

Maos en Neker, opgericht in 1983, maakt toonaangevende voorstellingen in het Maastrichtse dialect en heeft intussen een groot aantal muzikale theaterproducties op zijn naam staan. Bent u nieuwsgierig geworden dan bent u van harte welkom op 17-18 en 19 november en op 1-2 en 3 december 2023.

KAARTEN MET STOELRESERVERING ZIJN DIGITAAL VIA DE WEBSITE VAN DE VERENIGING WWW.MAOSENNEKER.NL OF TELEFONISCH VIA 06-57629997