Magisch… maar dan anders

Het is december. De twaalfde en laatste maand van het jaar. De maand van de lichtjes, Magisch Maastricht en de feestdagen. De drukste en meest sprankelende tijd van het jaar in onze stad. Het gaat er anders uit zien, daar kunnen we niet omheen. Ondanks dat zetten we ons toch in om het alsnog een beetje magisch te maken. We focussen ons vooral op wat wél kan. 

De lichtjes, die branden in ieder geval al 

Al tijdens de eerste lockdown heeft Centrummanagement samen met maar liefst 16 partijen de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat ook dit jaar de magische verlichting weer kan schitteren. En schitteren, dat doen ze! Er zijn zelfs een aantal nieuwe elementen, waaronder de verlichting in het Sphinxgebied. Deze is verder uitgebreid om nog meer verbindende lijnen tussen de verschillende delen van het gebied te trekken. Ook de Oeverwal is magischer dan ooit tevoren. In navolging van de uitbreiding van de guirlandes aan de gevels van het Cörversplein vorig jaar, hebben we dit jaar besloten ook aan de Oeveral deze sfeer te creëren. Zo is van de centrumkant van de brug goed te zien dat ook Wyck in de winter absoluut een bezoekje waard is! 

Sfeervolle aankleding van het Vrijthof 

Op het Vrijthof vind je dit jaar een grote kerstboom omringd door de lichtsterren die normaal gesproken bij Magisch Maastricht op het Vrijthof stralen. Door deze samenwerking tussen Centrummanagement en Stichting Winterevents Maastricht (SWEM) is het Vrijthof niet helemaal leeg en kun je er toch helemaal in magische sferen komen én magische plaatjes schieten. Want een beetje extra sfeer op het mooiste plein van de stad mag niet ontbreken in deze donkere dagen, toch? 

Magische Lichtroute(s) 

Extra bijzonder dit jaar zijn de Magische Lichtroutes. Waar dit er normaal éen is, heeft Maastricht Marketing er dit jaar voor gekozen drie verschillende routes te maken. Op die manier krijgen bezoekers de ruimte en tijd om de stad met haar duizend-en-een lichtjes te ontdekken. De Magische Lichtroutes lopen door Wyck, het Jekerkwartier en het stadspark en er is een route die je het industriële Sphinxkwartier laat zien. Is het te druk in de binnenstad? Dan kun je ervoor kiezen een van die routes te lopen, om even de rust op te zoeken. De routes zijn in een kleine oplage fysiek verkrijgbaar bij het Visitor Center of digitaal via de website van Maastricht Marketing.