Maastricht Museum

Maastricht museum NU OPEN!

Zelden kwam een museum zo snel tot stand. CENTRE CÉRAMIQUE kan nu de eerste contouren laten zien van het MAASTRICHT MUSEUM.

De eerste reacties waren enthousiast. Frans Bastiaens, wethouder cultuur, zegt: “Het Maastricht Museum is een spiegel, die onze herkomst en onze cultuur toont. Het museum brengt de verhalen van Maastricht, om door elke bezoeker te ontdekken en aan te vullen”. Wim Hupperetz, directeur Centre Céramique, vertelt vol trots “Het is zo mooi om te zien dat onze bijzondere stukken een centrale plek krijgen in Centre Céramique, in het hart van het
gebouw, in het hart van de stad. Jo Coenen, architect Centre Céramique, is natuurlijk geïnteresseerd in de ontwikkelingen en reageert: “Twee musea, in de kop en de staart van het Céramique-terrein, kunnen elkaar aanvullen
en daarmee de oevers van de Maas in balans brengen”.

DE DEUREN STAAN OPEN
De komende maanden wordt het publiek uitgenodigd om een kijkje te nemen achter de schermen. Zij worden ook gevraagd om een bijdrage te leveren. Hebben zij zelf mooie verhalen die verteld moeten worden of willen zij meer weten over bepaalde onderwerpen?. Tot en met 22 juni is het museum gratis te bezoeken.

WAT LAAT HET MAASTRICHT MUSEUM ZIEN?
Het museum neemt je mee langs een indrukwekkende tijdreis. Deze begint zo’n 7000 jaar geleden, bij de eerste vaste bewoners. Vanuit daar gaan we naar de Romeinen. Vervolgens de vroege Middeleeuwen (van 500 tot 1000 n.Chr.) En via de vestingstad van de 16e tot 18e eeuw komen we tot slot aan in de eerste fabrieksstad van Nederland in de vroeg 19e eeuw.

Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00u Zondag: 13.00 – 17.00u
Bekijk de website: maastrichtmuseum.nl

FOTO’S Jean Pierre Geusens