Maasstroom

Goedkope energie, wie wil dat nou niet? Al bijna 1000 mensen hebben zich aangemeld voor goedkope zonnestroom via COÖPERATIE MAASSTROOM. Om de stroom op te wekken, wordt er een lokaal ZONNEPARK gerealiseerd op het LANAKERVELD. Naast sociale huurders is het nu ook voor andere bewoners van Maastricht mogelijk zich in te schrijven om tot €500 goedkopere stroom te ontvangen. De coöperatie, opgericht op initiatief van de gemeente Maastricht, levert lokaal opgewekte zonnestroom tegen een gereduceerd tarief aan de aangemelde leden.

Met de stijgende energieprijzen is de goedkope zonnestroom van Maasstroom de manier om te profiteren van duurzame en goedkopere oplossingen, zonder zélf zonnepanelen op je dak te hoeven plaatsen. Hierdoor wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van de voordelen voor mensen die niet de ruimte of financiële mogelijkheden hebben. Door de zonnepanelen onder te brengen in een coöperatie wordt het financiële voordeel van de opgewekte zonnestroom onder de leden verdeeld. Er wordt op deze manier groene stroom opgewekt dat tegen een voordelig tarief aan leden geleverd gaat worden. Kortom: lagere energierekening, geen lasten van het aanleggen, én een duurzamer Maastricht.

ALLEEN MAAR WINST VOOR DEELNEMERS
De reacties van de aangemelde bewoners zijn ronduit positief: “Ik vind het zo fijn dat wij nu deze kans hebben. Je leest overal over de voordelen van zonnepanelen en door dit initiatief wordt er ook aan ons gedacht en kunnen wij er ook gebruik van maken”, vertelt één van de sociale huurders. Een andere bewoner stelt: “Zowel ik als het klimaat hebben hier voordeel van. Ik zie dus alleen maar pluspunten.” Joop van der Voort, bestuurder van Coöperatie Maasstroom, is erg tevreden: “We zijn meer dan trots en blij met de reacties die we tot nu toe krijgen. Het vertrouwen is er dat we de benodigde leden gaan halen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om van start te gaan!” Bij voldoende leden wordt het coöperatieve zonnepark op het Lanakerveld in de tweede helft van 2023 gerealiseerd.

OVER HET INITIATIEF
Bewoners van de volgende postcodegebieden kunnen zich nu inschrijven bij Maasstroom en profiteren van de voordelen van groene stroom: 6211, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6222 en 6223.
Eind mei en begin juni worden er weer informatiebijeenkomsten georganiseerd in de wijk, waar alle ins en outs voorbij zullen komen. Voor meer informatie en inschrijving kun je terecht op www.maasstroom.nl

VOOR IN DE AGENDA!
Er worden naast de al plaatsgevonden meeting op 30 Mei nog 2 informatiebijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerden op: Maandag 5 juni (Eerste ronde 18:30, tweede ronde 19:45), Buurtcentrum Daalhof, Aureliushof 160
Dinsdag 6 juni (Eerste ronde 18:30, tweede ronde 19:45), Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62 U bent van harte welkom!