Klaas Wels nieuwe trainer MVV

Op de schouders van zijn spelers werd hij na zijn laatste wedstrijd bij Top Oss gehesen. Klaas Wels bouwde in de vele jaren dat hij voor deze Brabantse vereniging actief was, veel goodwill op. Top verlengde het contract desondanks niet en omdat MVV Maastricht hem al in het vizier had, sloeg algemeen directeur Erik Noor direct toe en legde Wels vast. 

Ik was verheugd en vooral vereerd dat een grote club als MVV aan mij als nieuwe trainer dacht. Ook mooi dat Darije Kalezic in mij de juiste man op het juiste moment bij MVV ziet”, zegt Klaas Wels tijdens zijn eerste officiële bezoek als MVV-trainer aan De Geusselt. Hij zette daar zijn krabbel onder een verbintenis van twee jaar. “Mooie stad, prachtig stadion en wat een heerlijk veld hier in het stadion.” Niet voor niets is het kunstgras in De Geusselt begin deze maand uitgeroepen tot beste kunstgrasveld in het Nederlandse betaalde voetbal. “Ik kan niet wachten totdat hier weer de eerste supporters op de tribunes zitten. De Geusselt is zo’n sfeervol stadion, met een prachtige aanhang.” 

Klaas Wels komt over van Top Oss nadat Darije Kalezic plotsklaps besloot zijn werk bij MVV Maastricht niet af te kunnen maken en zijn handtekening onder een contract bij (Jong) FC Utrecht zette. “De interesse van MVV in mijn persoon laat zien dat ik Oss iets moois heb weten neer te zetten. Daar had ik jarenlang het laagste budget van de Keuken Kampioen Divisie. Maar ik wist toch zesde te worden en afgelopen seizoen tiende, één plek hoger dan MVV.” 

De in Schijndel opgegroeide Klaas Wels staat bekend om zijn open manier van werken. “Ik ben duidelijk en transparant. Hard waar nodig maar ook een arm om de schouders als het noodzakelijk is. Ik heb maar 1 doel voor ogen en dat is MVV zo optimaal mogelijk te laten presteren. Ik wil het maximale uit mijn spelers halen en daarvoor eis ik ook maximale inspanningen.”