Jazzvernieuwers

Muziek duo DOMI & JD BECK komt naar Nederland voor een unieke concertreeks met het METROPOLE ORKEST. Onder leiding van dirigent Jules Buckley presenteren zij een avond vol groove, virtuositeit, humor en een overweldigend orkestraal geluid. Het duo laat zich inspireren door jazzfusion, elektronisch muziek, IDM en boom bap. Voor hun debuutalbum NOT TIGHT werkten ze samen met grote artiesten als Thundercat, Herbie Hancock, Snoop Dog, Mac DeMarco en Anderson Paak. DOMi & JD Beck en het Metropole Orkest komen in Limburg exclusief naar Maastricht en zijn op donderdag 9 november te zien in Theater aan het Vrijthof.

DOMi & JD Beck is een virtuoos jazz duo bestaande uit de 21-jarige toetsenist Domi Louna en de twee jaar oudere drummer JD Beck. DOMi haalt inspiratie uit jazzfusion muziek uit de jaren ’70 en kleurrijke Pokémon-soundtracks uit de jaren ’00. JD Beck stemt zijn snaredrum af en speelt op manieren die haast elektronisch klinken en waar hij een vleugje IDM en boom bap aan toevoegt.

DEBUUTALBUM VOL SAMENWERKINGEN
In de zomer van 2022 presenteerde het duo hun langverwachte debuutalbum NOT TiGHT. Het album werd positief ontvangen door pers en publiek en leverde DOMi & JD Beck twee Grammy- nominaties op, waaronder die voor Best New Artist. Op het album zijn grote namen als Thundercat, Herbie Hancock, Snoop Dog, Busta Rhymes, Mac DeMarco, Kurt Rosenwinkel en Anderson Paak te horen.

Na de release van het album waren DOMi & JD Beck te gast bij onder andere NPR Tiny Desk, de The Tonight Show van Jimmy Fallon en op verschillende festivals over de hele wereld, waaronder Coachella en het North Sea Jazz Festival.

OVER HET METROPOLE ORKEST
Het Metropole Orkest zorgt voor de warme en rijke klanken in het concert en behoeft inmiddels geen introductie meer als vaste gast van Theater aan het Vrijthof. Het hybride orkest staat onder leiding van de Britse Jules Buckley, sinds 2013 chef-dirigent van het orkest. Samen met DOMi & JD Beck creëert het orkest een gelaagde en verbazingwekkende mix van genres die zowel liefhebbers van jazz als elektronische muziek aanspreekt.

PRAKTISCHE INFORMATIE
DOMi & JD Beck en het Metropole Orkest komen op donderdag 9 november om 20.00 uur naar Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Meer informatie en prijzen vind je op de website van het theater.