In gesprek met… Stephan Laschet en Jos Lindelauf van SportspecifiqStudio

Al sinds hun studie hebben deze heren groot gedacht. Die stip op de horizon moest en zou bereikt worden, liever vandaag dan morgen. Stephan Laschet, bewegingswetenschapper, inspanningsfysioloog én wereldkampioen powerlifting 2012, runt samen met Jos Lindelauf SportspecifiqStudio.

Jos, die bedrijfseconomie, management en recht heeft gestudeerd, kwam als cliënt bij Stephan. Ze ontdekten dat hun kwaliteiten, interesse in elkaars vakgebied en visie op leven en werk zowel overeen kwamen als elkaar aanvulden. Zo ontstond het plan om samen een fi tness studio te beginnen naast het reeds bestaande personal training bedrijf ‘Sportspecifiq’ dat Stephan al in 2013 startte. Al zoekende naar de juiste locatie kwamen ze Jean Rompelberg tegen en al snel betrokken Stephan en Jos enkele units van Perron Meerssen. Kennis en kracht werden gebundeld, twee visies werden één en daar was SportspecifiqStudio. Een gouden formule.

De hybride tussen testosteron en class.

“We wilden een open gym met meer eisen dan de gemiddelde sportschool,” vertelt Stephan. “Wij hanteren strengere huisregels en hebben persoonlijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Voor dames kan een sportschool vaak een intimiderende omgeving zijn, hier bewaken wij dit. De verhouding dames-heren is bij ons veertig-zestig, we willen de hybride tussen testosteron en class.” “Voor mensen met overgewicht is onze sportschool ook laagdrempelig,” vult Jos aan, “omdat hier iedereen mag zijn wie hij of zij is en ieders privacy wordt gewaarborgd.

” Bij SportspecifiqStudio kun je zelfstandig sporten maar personal training is ook mogelijk. “Mensen staan tegenwoordig open voor een stukje investering in zichzelf,” verduidelijkt Jos. “Personal training wordt vaak gebruikt om een vliegende start te creëren of als opstapje om te gaan sporten.” “Ook het sociale aspect is bij SportspecifiqStudio erg belangrijk,” vertelt Stephan. Een praatje maken, elkaar helpen, SportspecifiqStudio is meer dan alleen sporten. Het is zeker ook een sociaal gebeuren.

”Levensgeluk staat voorop”

Zijn er nog wensen? “Dit is in elk geval het concept,” geeft Jos aan. “Misschien willen we Sportspecifiq ooit uitbouwen als merk maar het kan ook dat we dit handhaven of meerdere locaties openen.” “Levensgeluk staat bij ons voorop,” besluit Stephan. “Geld verdienen en succesvol zijn is fijn maar je wil een bepaalde vrijheid voor jezelf creëren en behouden. Ambities genoeg, maar voor ons is het belangrijkste om zelfstandig te blijven en de kwa-liteit hoog te houden.”

Interesse? Bel of mail +31(0)6 46262247kennismaking@sportspecifi qstudio.nlIN