In gesprek met Roy Klaassen

De unit waarin Klaassen Industrial Engineering is gehuisvest ziet er schoon en fris uit. In een open kast staan voorwerpen ter ondersteuning van productieverbetering die eigenaar Roy Klaassen zelf heeft ontworpen en met een 3D Printer gefabriceerd. Dit is één van de vele facetten van zijn werk.

“Ik zit pas vijf weken hier op Perron Meerssen,” vertelt Roy, “en het bevalt uitstekend. Als zzp’er met een eigen engineeringsbureau houd ik me voornamelijk bezig met procesoptimalisatie van productie-bedrijven. Zo ondersteun ik deze bedrijven in het verbeteren van hun proces door het huidige proces te analyseren en te zoeken naar verbe-teringen. En dankzij deze werkplaats kan ik hier niet alleen productie-hulpmiddelen en assemblagetafels ontwerpen, maar ook opbouwen en testen.

”Van chocolaterie tot productiebedrijven”

Welke bedrijven kunnen een beroep doen op Klaassen Industrial Engi-neering? “Ik werk voor MKB bedrij-ven en dat kan heel divers zijn. Van chocolaterie tot productiebedrijven in allerlei branches. Ze kunnen mij benaderen als ze met een probleem zitten, bijvoorbeeld als er meer productie gedraaid moet worden of voor het verbeteren of borgen van de productkwaliteit. Meestal is niet direct duidelijk waar het aan ligt, dus ik doe eerst een stukje onderzoek op locatie, dat analyseer ik en kom dan met verbetervoorstellen.

” Vasthoudendheid in het zoeken naar een oplossing”

Roy is een jaar geleden als zelfstan-dig ondernemer begonnen. Daar-voor heeft hij enorm veel ervaring opgedaan bij Thomas Regout Inter-national als manager industrial engi-neering. “Ik denk dat deze veelvuldi-ge ervaring een grote kracht van me is,” zegt Roy. “Net zoals mijn eigen vasthoudendheid in het zoeken naar een oplossing voor het probleem. Dat is een echte uitdaging die veel voldoening geeft. Ik houd ook van de diversiteit van mijn werk; ik kom op zoveel plaatsen en zie veel van de maakindustrie.

” Klaassen Industrial Engineering is dus nog jong. “Voorlopig wil ik erva-ring als zzp’er opdoen. De langeter-mijnvisie is om uit te groeien naar een engineeringsbureau met een aantal engineers,” zegt Roy. “De vrijheid van een eigen bedrijf bevalt goed en deze locatie is bij-zonder prettig. Voorlopig richt ik me op het verder ontwikkelen van dit bedrijf. Het is zo nieuw dat ik nog niet eens een website heb. Maar die komt er zeker!” Aldus Roy Klaassen. 

Klaassen Industrial Engineering | +31 (0) 6532 944 62 | info@KlaassenIE.nl