In gesprek met… Michiel van Tilburg en Meddy Erckens van Minigarden

Iedereen is bezig met ‘vergroenen’. Zowel binnen als buiten. Geen strakke schuttingen meer maar groen. Kruiden binnen handbereik in de keuken. Kantoren die in extra zuurstof willen voorzien maar geen plaats hebben voor grote plantenbakken. Minigarden is een bedrijf dat stapelbare systemen levert om groene wanden aan te leggen, plantenwanden. Dat neemt weinig plaats in en is dus bijzonder praktisch. 

Het balkon, de keuken, elke ruimte in huis en op kantoor is snel aangekleed met luchtzuiverende planten, groenten, fruit of kruiden dankzij de unieke systemen van Minigarden. Eigenaar Michiel van Tilburg vertelt: “In 2010 ben ik begonnen met de verkoop van waterbesparende beregeningssystemen voor tuinkassen en tuinbouw. Vandaaruit kwam de vraag van tuinders hoe zij hun ruimte beter kunnen benutten. Dat was het startpunt om het verticaal tuinieren voor de tuinbouw te gaan onderzoeken. Inmiddels hebben we zelfs al een nieuw systeem voor de tuinbouw ontwikkeld: wanden die aan twee kanten te beplanten zijn zodat je de oppervlakte nog veel beter kunt benutten.

” Minigarden is al in verschillende tuinprogramma’s geweest!”

Hoe komt de klant aan een groene wand? “Via de web-site www.minigarden.nl kunnen handige startersets besteld worden of wensen doorgegeven worden voor maatwerk,” legt Michiel uit. “Wij brengen de groene wens in kaart: welke planten, kruiden of groenten moeten erin en welke vorm van beregening past daar het beste bij, het totale concept dus. Vervolgens wordt het dan naar de klant gestuurd die het makkelijk zelf in elkaar kan zetten. Grote wanden komen we zelf installeren, we hebben installateurs in heel Nederland en Duitsland.” “Minigarden is al in verschillende tuinprogramma’s op televisie geweest,” vult Meddy trots aan. “Ook hebben we diverse succesvolle acties gedaan samen met ASN Bank, samengewerkt met de Postcodeloterij en worden onze systemen door verschillende winkels en hoveniersbedrijven aangeboden.”