In bed met…. Erik Stroink

Vandaag mag ik bij Gasse Slaapcomfort het bed delen met Erik Stroink. Twee bedden maar liefst, de anderhalve meterregel is er nog steeds. Erik is een jonge bevlogen ondernemer, een duizendpoot die de stap heeft durven nemen om zijn idealen in praktijk te brengen. We schudden de kussens nog eens op en Erik begint zijn verhaal.

“De coronatijd was voor mij een tijd van bezinning, van nadenken. Ik heb gewerkt in diverse functies waaronder beursmanager in MECC Maastricht maar wilde altijd al graag voor mezelf beginnen. Mijn netwerk is groot en divers, net als mijn werkervaring. Puur uit hobbyisme hielp ik regelmatig kunstenaars op gebied van marketing en commercieel. Kunstenaars moeten doen waar ze goed in zijn: het scheppen van kunst. Ik nam ze zaken als het opzetten van exposities, het onderhouden van hun webshop en het verkopen van hun werken uit handen,” vertelt Erik. “Dat liep zo goed dat het ‘per ongeluk’ een bedrijf werd: Artichoque Art.”

Maar er is meer dan een galerie aan de Brusselsestraat 51. “Dat klopt,” vervolgt Erik. “Samen met mijn compagnon Carla Leliveld ben ik Business Link Builders begonnen. Carla heeft een creatieve achtergrond, ik een zakelijke maar onze drive om te ondernemen, te netwerken en te verbinden geeft de juiste chemie om ons bedrijf goed te runnen.”

Hoe werkt Business Link Builders dan precies en hoe is Artichoque Art hierin verweven? Erik legt het me uit: “In ons schitterende pand aan de Brusselsestraat 51 in Maastricht kunnen kunstenaars exposeren. Door de week fungeert de galerie ook als kantoor met flexwerkplekken waar mensen in een creatieve omgeving in alle rust kunnen werken. We zien zelfs dat er op zaterdag bezoekers naar de galerie komen die het zo’n prettige omgeving vinden, dat ze vragen of ze er ook mogen werken. Het feit dat ondernemers met kunst en met elkaar in aanraking komen heeft een versterkende werking. Er wordt kennis gedeeld en inspiratie opgedaan. Zo stimuleren wij verbinding op een laagdrempelige manier en maken de markt in Limburg en de Euregio toegankelijker. Mijn motivatie is dat ik het fijn vind om mensen te helpen. De rode draad in mijn werk is het coachen van ondernemers en het helpen van starters. Dat doe ik binnen mijn onderneming Stroink Consultancy. Het gaat om heel diverse ondernemers maar ook om bijvoorbeeld bedrijven waar het niet meer goed loopt. Ik onderzoek waar de behoeftes of kansen liggen. Sommige vul ik zelf in, voor andere schakel ik een expert uit mijn netwerk in. 

DE LIJNEN ZIJN KORT, HET NETWERK BREED

Erik houdt zich dus bezig met drie zaken: Business Link Builders, de netwerkgroep die haar members tevens flexwerkplekken, vergaderfaciliteiten en netwerkbijeenkomsten aanbiedt. Ook wordt er actief aan acquisitie gedaan voor de aangesloten members en worden er warme leads aangedragen. Daarnaast is er Stroink Consultancy. Binnen deze onderneming begeleidt Erik starters en verricht hij advieswerk voor het MKB op diverse gebieden zoals business development, sales en marketing. De lijnen zijn kort, het netwerk breed. En de derde zaak is Artichoque Art. Alles zit onder één dak. Waar bij een kop koffie tussen de kunst mooie contacten en innovatieve projecten ontstaan. 

Omdat het heerlijke bed niet de sfeer van een galerie weergeeft en ik heel nieuwsgierig ben hoe het er op de Brusselsestraat 51 uitziet, loop ik er op zaterdagmiddag binnen. Het pand ademt ondanks zijn statigheid een heel aantrekkelijke en warme sfeer uit. De kunstwerken verrijken de geest en zorgen voor positiviteit en inspiratie. Heerlijk om door de expositieruimte te dwalen en een kijkje te nemen in de flexwerkplekken. Ik zou er zo met mijn laptop willen gaan zitten. Artichoque Art, Business Link Builders en Stroink Consultancy; een gouden combinatie met Erik Stroink en Carla Leliveld aan het roer. Twee bevlogen ondernemers, een strateeg en een doener vol enthousiasme.