Hoe gaat het in…. Sri Lanka?

SRI LANKA verkeert in een economische crisis. Er is een negatief reisadvies. “Dat is zo jammer,” zegt MARIT VANG vanuit Unawatuna, “het toerisme is zo ongeveer de enige inkomstenbron en je merkt dat de Sri Lankanen enorm blij met ons zijn. Dus gewoon die reis boeken hoor!”

Marit is nu twee maanden in Sri Lanka en het is net zo leuk als ze zich had voorgesteld. “Het is een prachtig land en de lokale bevolking is ontzettend lief. Ik heb mensen van veel verschillende nationaliteiten leren kennen en dat verruimt je blik op de wereld. Ik zoek zelfs meer de mensen uit andere landen op dan Nederlanders! Door het werk dat ik doe op de schildpaddenopvang en als assistent op het schooltje, ondersteun ik het plaatselijke personeel, doe iets voor de natuur en help kinderen een stapje verder. Het schoonmaken van de stranden is best zwaar maar zinvol werk. Je wil niet weten hoeveel troep toeristen achterlaten. De locals waarderen wat ik hier doe en ik sluit graag vriendschap met hen. Iemands leven op die manier een beetje mooier kleuren is prachtig,” vertelt Marit.

“Ik kan na twee maanden al veel afvinken: ik heb geen heimwee, surfen lukt al goed, ik heb vette tempels bezocht, vaak met lokalemensen gepraat en een boel schildpadden geholpen. Dat mijn inmiddels bruine huid helemaal onder de muggenbulten en andere insectenbeten zit, nou ja, dat hoort erbij. Nog even en dan komt mijn broer om samen nog een paar weken te gaan backpacken! Dat reisverslag is voor de volgende keer.”