Hierder Hepke in crisistijd

Hierder Hepke in crisistijd.

De weken voorafgaande aan zondag 15 maart 2020 hoorden we steeds vaker over het opkomende coronavirus. Het leek tot dusver een redelijke ‘ver-van-ons-bed-show’ en we lachten zelfs nog om sommige grappen die op de sociale media verspreid werden. 

Doordat wij een redelijke naamsbekendheid hebben en veel uitleveren aan bedrijven, waren wij ook de ‘gelukkigen’ die vrijdag 13 maart extra drukte ervaarden door het vroegtijdig afbreken van de TEFAF. Zowel het MECC, verschillende vliegmaatschappijen en diverse kunstvervoerders wisten ons te bereiken met het verzoek om de lunch te verzorgen. We waren blij dat we ondanks de naderende berichten toch omzet wisten te boeken. 

En dan is het virus in Maastricht … 

Omdat de bestellingen voor maandag al bij diverse toeleveranciers gedaan waren, hebben we die dag toch de deuren geopend. We wilden zoeken naar een werkwijze waarin het mogelijk werd om desondanks te kunnen leveren. Echter juist omdat wij aan zoveel bedrijven leveren, werd de ene na de andere bestelling geannuleerd of uiteindelijk niet doorgegeven, omdat plotseling iedereen thuis moest werken en vergaderen. Afhalen mocht ook (nog) niet, drie particulieren plaatsten via ‘thuisbezorgd’ hun order. 

We beseften toen dat we omwille van de veiligheid van ons personeel en hun gezinnen, onze vijfenzestigplus chauffeurs en het niet kunnen garanderen van de versheid van onze producten, de deuren beter konden sluiten. In één klap waren onze beide bedrijven, Hierder Hepke en Grand Café Geusseltbad, gesloten. Onze ruim veertig medewerkers zaten plotsklaps thuis; de gezondheid van onze toppers en fijne gasten staat immers voorop. Maar dan maak je je behoorlijk wat zorgen: hoe gaat dit met salarissen, huur, verzekeringen, belastingen etc. Al hakt het er financieel goed in; het is ’maar’ geld. Nogmaals, gezondheid voor alles. 

Alles zal anders zijn en blijven zolang wij nog geen vaccin tegen het coronavirus hebben. En of het ooit het zelfde gaat worden, we zullen het zien. 

We missen vooral onze familie, vrienden, collega’s, gasten, gezellig een terrasje pakken en een hapje gaan eten. Dus eigenlijk het ‘normale’ leven. 

Met een gezonde groet en hopelijk tot snel. 

Jo en Lilian Brands, en onze toppers van Hierder Hepke en Grand Cafe Geusseltbad