HAW PIN aan tafel

Op dinsdag 22 september is het zover! Dan wordt de € 4.500,- die met de verkoop van Haw Pin posters, buttons, T-shirts en ansichtkaarten is opgehaald omgetoverd in een feestelijke dag. 

Met ‘Haw Pin aan Tafel’ zal Sarah Veenhof, initiatiefneemster van dit project, samen met een handje vol horeca-talenten uit Maastricht en in samenwerking met de Stichting met je Hart 75 trakteren ‘eenzame ouderen’ op een mooie dag. Waar? Op de mooiste plek van Maastricht: Château Neercanne! 

Eenzaam zetten we tussen aanhalingstekens, want sinds Stichting met je Hart ouderen bij elkaar brengt, zijn ze stukken minder eenzaam. Maar door de corona-crisis werd er roet in ’t eten gegooid. Daar waar de ouderen elkaar op regelmatige basis zagen, was thuisblijven het ‘nieuwe normaal’. Voor meneer Verweij (we mogen Sjef zeggen) was dit erg vervelend. Hij is sinds 1 jaar lid van Stichting met je Hart en werd bij de eerste bijeenkomst blij verrast. “Ik werd opgehaald door een aardige dame, die tevens naar de bijeenkomst ging. Ze vertelde over waar ze vandaan kwam en toen we langs de Meerssenerweg reden zei ze: “daar heb ik gewoond”. Bleek het mijn buurmeisje van vroeger te zijn, ik had haar 60 jaar niet meer gezien!”. Je hoort het al, Stichting met je Hart maakt een eind aan eenzaamheid onder ouderen en dat is precies waar Sarah Veenhof haar steentje aan bij wil dragen. “Met zo veel mooie initiatieven en mensen in onze stad, moet iets als eenzaamheid verleden tijd zijn”. 

‘Sjiek’ dus om te zien dat ondernemers van Maastricht zich bij haar hebben gemeld om deze dag zo bijzonder te maken. Er is een fantastisch menu samengesteld waar de ouderen op deze dag op worden getrakteerd. 

Zo zorgt Yves Mullenders (De Poshoorn en Clichee) samen met Mark Gulikers (Café de Pepel) voor de verwelkomende borrel bite. Daarna gaat iedereen aan tafel en worden ze getrakteerd op een voorgerecht door Wouter Houten en Safiere Henkes (Prix de Rome). 

Het hoofdgerecht wordt een ‘Mestreechs knien’ op de manier van Björn Dijkstra (Le Bon Vivant). Als zoete afsluiter maakt Jorrit Consten (DARQ) zijn welbekende choco dessert. 

Muzikaal vertier wordt verzorgd door niemand minder dan Frans Theunisz en jong talent Charlotte Fisser. We tellen de dagen tot dat het 22 september is, 

het wordt prachtig!