Gym van Toen

Initiatiefnemer EWOUD VAN DULKEN heeft een droom. Hij wil de gymlessen die we allemaal kennen van de basisschool nieuw leven inblazen en mensen weer het plezier van toen laten beleven. “Bijna iedereen heeft er een positieve vibe bij. Als ze herinneringen ophalen, beginnen ze te stralen en verschijnt er een grote glimlach op hun gezicht. Dat gevoel willen we aanspreken, niets moet en alles mag. 

PLEZIER STAAT VOOROP 

Zo gezegd, zo gedaan. “Het plezier staat bij onze lessen voorop. Het is mijn overtuiging dat sporten an sich niet goed voor je is. Zeker als je het op hoog niveau doet, pleeg je roofbouw op je eigen lichaam. Het gaat om het bewegen, dat is noodzakelijk voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. We hebben de afgelopen maanden allemaal gemerkt wat het met je doet als je te weinig beweegt. Door het ‘moeten’ eraf te halen en het op speelse wijze aan te bieden, wordt bewegen weer leuk. En dan kom je automatisch uit bij de gymlessen van vroeger.” 

PROFESSIONELE BEGELEIDING 

“Het is de kunst om in de lessen voldoende uitdaging te bieden op ieder niveau, voor jong en oud. Ieder lichaam is immers anders. Mede om die reden worden onze lessen verzorgd door geschoolde docenten. Trefbal, touwklimmen, bokspringen, ringzwaaien, handstand, basketbal, volleybal… Het komt allemaal terug. Door te zorgen voor veel variatie in de lessen, houden we je gemotiveerd en kost het je geen enkele moeite om het vol te houden.” 

HÉÉL NEDERLAND 

GYM VAN TOEN is 17 augustus van start gegaan in Amstelveen, Haarlem en Zaandam. Vanaf 24 augustus zullen de locaties Leiden, Vlissingen, Middelburg, Sittard en Maastricht starten met de lessen. “Het is ongelooflijk hoeveel aanmeldingen we krijgen.” Het streven is om in 2020 te komen tot tien locaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Je zou bijvoorbeeld ook lessen voor ouder en kind kunnen aanbieden, en voor bedrijven liggen er eveneens kansen. Als ik iets doe, dan ga ik er voor 300% voor. GYM VAN TOEN blijkt een groot succes. Ik sta zelf positief in het leven en dat gun ik iedereen. Ik vind het dan ook geweldig om mensen op deze manier blij te kunnen maken!” 

De lessen zullen plaatsvinden op de maandag-en woensdagavond van 20:30 tot 21:30 uur aan de Kelvinstraat 1, 6227 VA te Maastricht.