Geef een prentenboek cadeau

Op 18 juni jl. startte de 2021-editie van de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Dit jaar staat het boek Max en de Maximonsters, verteld en getekend door Maurice Sendak centraal bij boekhandels door heel Nederland. De fractie van de PvdA Maastricht greep deze actie aan voor een bijzondere lokale samenwerking: samen met Boekhandel Dominicanen en Stichting JUUPU bedacht de fractie de actie ‘Jij een boek, zij een boek!’. 

Voor slechts €2,50 is het boek te koop bij Boekhandel Dominicanen. Het kan ter plekke gedoneerd worden. De fractie heeft veel leuke reacties ontvangen sinds de actie startte; van enthousiaste mailtjes tot foto’s op social media van mensen die het boek hebben gekocht en gedoneerd. 

PvdA raadslid Maren Slangen over de actie: “Als kind was lezen het liefste dat ik deed. Prentenboeken en daarna leesboeken, ik verslond ze. Het lezen van (prenten)boeken is voor veel kinderen helemaal geen vanzelfsprekendheid. Veel te veel Maastrichtse gezinnen leven in armoede; een abonnement op de bieb, laat staan het kopen van een boek kost veel geld. Als fractie vinden we dit enorm zorgelijk: alle Maastrichtse kinderen verdienen het om op te groeien tussen de boeken! Met deze actie willen we dus niet alleen gezinnen van mooie prentenboeken voorzien, maar het probleem breder op de kaart zetten.” 

MEER WETEN OVER DE ACTIE? 

Stuur een mailtje naar maren.slangen@gemeenteraadmaastricht.nl