EEN RARE WERELD WAARIN WE ZIJN TERECHTGEKOMEN.

EEN RARE WERELD WAARIN WE ZIJN TERECHTGEKOMEN.

Normaal gesproken was ik nu al druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe uitgave. 

Het uitzetten van de reportages, fotoshoots inplannen en afspraken met relaties en klanten en prospects inplannen voor de komende uitgaven. Een aantal projecten zijn even “on hold” gezet en andere projecten geven nu de tijd om deze goed voor te bereiden zodat straks al alles dan al klaar staat om uit te rollen. Om dan ook de beslissing te nemen om de uitgave van 27 april niet uit te brengen was een die lang werd uitgesteld. Maar het is niet anders. Momenteel is het belangrijker om solidair te zijn en te geven waar mogelijk.

Hoe anders is het leven veranderd in een paar weken tijd.

Dat begon al met de uitgave van 27 maart. Vooraf al een rollercoaster door de gebeurtenissen die zich steeds korter achter elkaar openbaarden. Een aantal ingeplande pagina’s en reportages konden niet doorgaan door het annuleren van Koningsdag en daarnaast het steeds verder om zich heen grijpende coronavirus beperkte mij ook steeds verder in de omvang van het magazine. Maar toch is het weer gelukt om binnen de deadline een mooi nummer neer te zetten.

Iedere ondernemer groot of klein, ZZP-er en thuiswerker vragen zich allemaal af hoe dit verder gaat. 

Wat blijft er nog over van onze manier van leven met een 1,5 meter zone nu en in de toekomst?

Wat is er straks nog mogelijk en wanneer kan ik mijn kleinkinderen weer eens heerlijk knuffelen en mijn moeder van 90 weer onbevangen bezoeken. Allemaal zaken waar iedereen zijn eigen verhaal over heeft.

Het voelt raar om onder deze omstandigheden niet volledig zakelijk bezig te kunnen zijn. Van de andere kant worden een aantal zaken geparkeerd of de rem erop gezet. In het begin nog onwennig maar ook hier slaag ik steeds beter in. 

Ik kan nu wel genieten van het maken van een uitgebreide fotoshoot, de dagelijkse wandeling rond het appartement met mijn ega en de Face-Time gesprekken met kids en kleinkinderen. Geluk zit in de kleine dingen. En dat beseffen we en koesteren we juist nu steeds meer. Daar hoort geen 1,5 meter zone bij.

Deze “nieuwe tijd” geeft ook rust om bewust te kijken naar alle dingen zoals ze zijn gelopen. Wil ik dat nog? Jachten en jagen heeft ruimte gegeven voor rust en anders te kijken naar het doen van zaken en normaal bezig te zijn met druk druk druk.

De eerstvolgende uitgave staat gepland voor 29 mei en deze zal dan ook grotendeels in het teken staan van “geven” 

Hoe Maastrichtenaren omgaan met het coronavirus en wat dat doet met hun werk, privé en toekomst. Wat doet dit met de ondernemer die al weken zijn zaak heeft gesloten, de ziekenhuisverpleging en met de mensen die werken in de zorg en nog veel meer.

Ik wens iedereen veel sterkte in deze onvoorspelbare tijd en sluit af met een Maastrichtse uitdrukking “HAW PIN”

Peter van Hooren

Uitgever