Een rare wereld waarin we nu zijn terechtgekomen.

EEN RARE WERELD WAARIN WE NU ZIJN TERECHTGEKOMEN….

Buiten het maandelijkse City Magazine zijn er een aantal projecten die even “on hold” zijn gezet en andere projecten geven juist nu de tijd om deze goed voor te bereiden en alles klaar staat om uit te rollen. De beslissing om de uitgave City Magazine van 27 april niet uit te brengen was een die lang werd uitgesteld. Maar het was niet anders. In deze rare tijden is het belangrijker om solidair te zijn en te geven waar mogelijk. 

Hoe anders is het leven geworden en compleet veranderd in zo’n 8 weken tijd. Het begon al met de uitgave van 27 maart. Vooraf al een rollercoaster door de gebeurtenissen die zich steeds korter achter elkaar openbaarden. Een aantal ingeplande pagina’s en reportages konden niet doorgaan door het annuleren van Koningsdag. Daarnaast beperkte het steeds verder om zich heen grijpende coronavirus mij ook steeds meer in de omvang van het magazine. 

Iedere ondernemer groot of klein, ZZPer of thuiswerker vragen zich momenteel allemaal af hoe dit verder gaat. Wat blijft er nog over van onze manier van leven met een 1,5 meter zone. Nu en in de toekomst ? Hoeveel mensen gaan hun baan verliezen en waar staan we over een half jaar? Welke ondernemer kan het hoofd nog boven water houden en welke gooit de handdoek in de ring? Wat is er straks privé nog mogelijk en wat niet meer….. Allemaal zaken waarbij iedereen zijn eigen verhaal heeft. Het voelt raar en onwezenlijk om onder deze omstandigheden nog steeds niet volledig zakelijk bezig te kunnen zijn. Van de andere kant worden er een aantal projecten geparkeerd of de rem erop gezet. In het begin nog onwennig in deze bizarre tijd. 

Ik kan nu wel extra genieten van het maken van een uitgebreide fotoshoot voor “Corona in Maastricht”, de dagelijkse wandeling rond het appartement met mijn eega en de facetime gesprekken met kids en kleinkinderen. Geluk zit nu veel meer in de kleine dingen. En dat beseffen we en koesteren we juist nu steeds veel meer. Daar hoort geen 1,5 meter zone bij. 

Deze “nieuwe tijd” geeft ook rust om bewust te kijken naar alle dingen zoals ze zijn gelopen. Wil ik dat nog? Jachten en jagen heeft ruimte gegeven voor rust en anders te kijken naar het doen van zaken en waar je normaal bezig bent met druk en drukker. Dit moet natuurlijk wel niet te lang gaan duren… 

Deze bijlage staat dan ook in het teken van Corona in Maastricht. Een initiatief van een groep die deze tijd gaan vastleggen in fotomateriaal en verhalen. Hoe Maastrichtenaren en ondernemers omgaan met het coronavirus en wat dat doet met hun werk, privé en toekomst. Reportages die gebundeld gaan worden. 

Veel leesplezier! 

Peter van Hooren