De ontmoeting deel 3

Voor de derde aflevering van de Ontmoeting zaten we al om half tien achter een heerlijke cappuccino bij Van Wijck. Dé plek waar je de hele dag uitgebreid kunt ontbijten, maar ook terecht kunt voor een snelle koffie of thee, en iets lekkers afhalen kan natuurlijk ook. We praatten er met twee vaste klanten; Sarah Veenhof en Elnaz Stravers. Twee jonge moeders die elkaar door hun zoontjes hebben leren kennen en regelmatig samen bij Van Wijck aan de koffie zitten. En wij mochten aanschuiven en spraken over wat ze nog meer bij van Wijck doen dan gezellig koffie drinken.

Sarah en Elnaz doen meer bij Van Wijck dan alleen regelmatig iets drinken. Doordat ze er inmiddels ‘kind aan huis’ zijn, ontstond op een natuurlijke manier een klik tussen eigenaar Jaap en de beide dames. Zij begonnen tijdens hun bezoekjes met hem mee te denken over het interieur en de styling van zijn zaak.

“Jaap heeft zijn vaste social-media- en creatieve ontwerpteam maar houdt ervan om af en toe input vanuit een andere hoek te krijgen,” vertelt Elnaz. “Als wij iets bijzonders spotten of zelf een creatief idee hebben waarvan wij denken
dat het bij deze zaak past, dan appen we dat naar Jaap of bespreken het met hem.”

IK BEN GEWOON HEEL GRAAG BEZIG
De tweeëndertigjarige Elnaz ontdekte tijdens haar eerste baantje in een modezaak dat ze in die wereld verder wilde. Ze heeft in Amsterdam AMFI gedaan en is na haar afstuderen bij een groot online modebedrijf in Duitsland gaan
werken. Dat was een geweldige leerschool omdat ze daar alle fotoshoots moest regelen en er gestroomlijnde processen van moest maken. Ook heeft Elnaz er de stylingafdeling mee opgezet en pop-upstores geopend. “Ik heb daar zoveel leuke dingen mogen doen en heel diverse ervaring opgedaan, dus echt heel veel geleerd,” zegt Elnaz. “Toen werd ik zwanger en in Duitsland hebben vrouwen een jaar zwangerschapsverlof. Dat was me echt te lang, ik ben gewoon heel graag bezig. Dus ben ik zes maanden na de bevalling begonnen met stylingopdrachten aan te nemen vanuit mijn netwerk. Dat liep gelijk goed. In verband met een reorganisatie nam ik afscheid van het Duitse bedrijf. Toen kwam corona en werkte ik thuis aan losse opdrachten. Zo deed ik bijvoorbeeld de styling en inrichting qua interieur voor De Baron en de styling voor fotoshoots voor onder anderen NCY. Bovendien kreeg ik toen al snel een tweede kindje dus ik had genoeg te doen. Tegenwoordig werk ik met veel plezier bij KPE. Daar organiseer ik congressen en evenementen voor de vastgoedwereld en de bouw. Ik mag veel zelf invullen, dat vind ik prettig. Die parttime baan in combinatie met losse projecten is voor mij een mooie combi, het komt allemaal neer op creativiteit. Ik ben altijd druk, altijd bezig, ik houd ervan om zo te leven. Even uitpuffen bij Van Wijck is dan een welkom rustmoment.”

DÁT IS MIJN KIND WEER!
Sarah houdt zich niet direct bezig met interieur maar wel met styling en design. “Ik heb de Kunstacademie gedaan, richting Communicatie en Multimedia Design. Voordat ik aan deze opleiding begon, wist ik nooit wat ik wilde. Op de middelbare school ging ik alleen naar de tekenles, ik was een moeilijke puber. Eenmaal op de Kunstacademie herkende mijn moeder me niet meer. ‘Dát is mijn kind weer!’ Ik was eindelijk helemaal in mijn element. Binnen een jaar haalde ik mijn propedeuse en ging stage lopen bij Studio Room in Naarden, waar onder anderen de layout voor de LINDA! gemaakt wordt. De liefde hield me in Amsterdam maar het was moeilijk om in mijn richting een baan te krijgen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Restaurant Ron Blaauw. Daar deed ik heel divers werk, van reserveringen tot PR. Tevens ontdekte ik er de creatie in communicatie binnen de horeca en mijn passie ervoor. Maar mijn relatie ging uit en ik begon Maastricht te missen. Ik kreeg kippenvel van opluchting als ik vanuit Amsterdam onze stad binnen reed. In 2016 kon ik een baan voor een half jaar krijgen bij Maastricht Marketing, ontmoette vervolgens mijn huidige man en bleef definitief hier. Na dat half jaar creëerde ik bij Maastricht MArketing een nieuwe functie voor mezelf: Content&Creatie. Ik kreeg steeds meer ‘losse klussen’ en werd na de geboorte van mijn zoontje Pie ZZP’er. Samen met mijn man en kind woon ik helemaal happy op de Cannerweg in Mestreech, heerlijk. Ik praat weer dialect en werk er ook mee; ik heb mijn eigen servieslijn ontworpen met Maastrichtse woordjes erop. Daarnaast doe ik de styling voor onder andere fotoshoots en de horeca. Zo heb ik de nieuwe huisstijl voor café De Bobbel ontworpen, voor Café Sjiek houd ik de social media bij en voor Le Fernand ontwerp ik de menukaarten. Maastricht MArketing blijft mijn grootste opdrachtgever. Verder illustreer ik veel, binnenkort zelfs voor Miljuschka Magazine. Alles bij elkaar noem ik wat ik doe Creatief Communiceren. En net als Elnaz plof ik hier bij van Wijck regelmatig neer en ook dan zijn we al snel weer bezig met “ideetjes en plannetjes”.

TEKST Vivianne Rijnders FOTO’S Peter van Hooren