Caroline Hermans volledig op haar plek bij RTV MAASTRICHT

CAROLINE HERMANS VOLLEDIG OP HAAR PLEK BIJ RTV MAASTRICHT.

Vaste RTV Maastricht-kijkers zijn al jaren bekend met haar verschijning: Caroline Hermans is dan ook al bijna een decennium één van de vaste gezichten van de stadszender. En dat blijft nog wel even zo: de presentatrice aardt het beste als programmamaker bij de lokale omroep, zo vindt ze zelf. 

Een stap naar een andere werkgever in televisieland ziet Caroline dan ook niet zitten. “Ik voel me enorm verbonden met RTV Maastricht. Ik heb voor mezelf besloten dat als ik iets in de tv-wereld doe, dan voor deze omroep. Ik ambieer het niet om hogerop te gaan. Het kleine en intieme van Maastricht spreekt me enorm aan. Het feit dat ik haar inwoners kan bedienen met mijn programma’s vind ik heel fijn.” Het begon voor Caroline allemaal in 2011 bij RTV Maastricht. Nadat ze auditie deed voor de presentatie van het dagelijkse nieuwsprogramma, kon ze direct aan de slag. Zeven jaar lang was ze één van de vaste gezichten van het bulletin, totdat RTV Maastricht bij dit programma met een voice-over ging werken. 

Vandaag kook ik voor jou 

Caroline greep de vrijgekomen ruimte in haar agenda aan om een kinderprogramma te maken, iets dat altijd al op haar verlanglijstje stond. In Vandaag kook ik voor jou duikt ze met kinderen de keuken in, die om een bepaalde reden voor iemand een maaltijd willen bereiden. “Dat is echt fantastisch om te doen. Er zit altijd een verhaal achter. Zo heerlijk dat kinderen heel puur een kijkje in hun leven geven op die manier. Na vijf minuten zijn zij die camera ook al helemaal vergeten.” En dat leverde tot nu toe al bijzondere afleveringen op. “Er staan me wel een aantal verhalen enorm bij. Milan die bijvoorbeeld kookte voor zijn oom, die net zijn vrouw verloren was. Heel pakkend was dat. Ik ben ook al genoeg hilariteit tegengekomen. Een vriendinnetje kookte voor een vriendinnetje; toen we de maaltijd langsbrachten, nam ze deze in ontvangst, zei dankjewel en gooide de deur dicht”, herinnert Caroline zich. Inmiddels is er een variant op het programma gemaakt. In Vandaag bezorg ik bij jou gaat Caroline met lokale horecaondernemers op pad om maaltijden te bezorgen bij mensen die vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar het restaurant kunnen komen. 

Cosmetica 

Caroline combineert haar televisiewerk al twee jaar met een baan bij cosmeticamerk Pune. Daar is zij sinds de oprichting al bij betrokken. Ze vervult er de functie van sales- en officemanager. “Het ene moment ben ik onderweg en dan zit ik weer op kantoor. We zijn een groothandel en verkopen aan schoonheidssalons en kappers”, aldus Caroline, die zegt het als een cadeautje te beschouwen dat zij dit werk kan combineren met haar presentatie bij RTV Maastricht.