Brasserie Louis

Uniek gelegen naast de Onze Lieve Vrouwe Basiliek aan het gelijknamige plein in Maastricht. Het is de perfecte locatie om tot rust te komen en de zorgen van alledag te vergeten. Er heerst een gezellige en gastvrije sfeer. Om die sfeer nog meer te benadrukken, wordt Hotel-Restaurant Derlon omgedoopt tot Brasserie LOUIS. Genoemd naar de eerste kok van het hotel: Louis Désiré Derlon.

Restaurant Derlon was een echt hotel–restaurant. Niet iedereen stapte daar zomaar naar binnen. H Sione Götte COO legt uit: “We willen graag de drempel verlagen. Daarom zijn we overgestapt op het Brasserie-concept. Een brasserie heeft een toegankelijkere uitstraling en is er niet alleen voor mensen die komen dineren maar ook voor gasten die van een lunch willen genieten of gewoon zin in een kop koffie of een glas wijn hebben.” “We hebben bij het maken van onze plannen goed geluisterd naar de wensen van onze vaste gasten,” gaat Sione verder, “en dat varieerde van mooi uiteten tot het nuttigen van een weekgerechtje. Dat hebben we gerealiseerd. Voor vijftien euro kun je hier genieten van een heerlijk weekgerecht inclusief een drankje. Om het af te maken hebben we ons meubilair gerestyled en gekozen voor een andere opstelling, waardoor je een prachtig uitzicht op het Onze Lieve Vrouweplein hebt. In de keuken zwaait onze chef Tim Feijs naar ieders tevredenheid de scepter. En dit nieuwe concept bevalt blijkbaar goed, want we krijgen veel complimenten.”

DE FRANSE KEUKEN van Brasserie LOUIS

Dankzij het brasserieconcept vind je bij Brasserie LOUIS een mix van gasten. Jong en oud, van student tot bankdirecteur, iedereen kan genieten van een hapje en een drankje in een ongedwongen maar toch luxe sfeer, met op de achtergrond prettige eigentijdse muziek. Restaurantmanager Imara van Koppen – Kas staat garant voor gastvrijheid, zij weet iedere gast een welkom gevoel te bezorgen. Alle gerechten van Chef-kok Tim Feijs zijn gebaseerd op de traditionele Franse brasseriekeuken. “Brasseriegerechten met een eigentijdse draai in zowel bereiding als presentatie. Op de kaart staan ook altijd drie echte Louis klassiekers.” Daarnaast gaan we met natuurlijk met de seizoenen mee,” vertelt Sione. “Ook hebben we een goed gesorteerde drankenkaart met bieren, wijnen en champagnes, sterke dranken [en cocktails.”