Bosch modeschoenen

BOSCH MODESCHOENEN AL ZEVENTIG JAAR SERVICE EN VAKMANSCHAP!

“Ja, ik herken het nog,” zeg ik tegen MARK BOSCH bij het betreden van zijn zaak BOSCH MODESCHOENEN aan de Voltastraat 28 in Maastricht. “Vroeger verkochten jullie toch ook kinderschoenen?” Dat is volgens Mark een veel gehoorde uitspraak van mensen die na jaren weer eens in de winkel komen en dat vindt hij leuk. “Die herkenning geeft aan dat het hier om een familiebedrijf gaat waar nu de derde generatie aan het roer staat,” vertelt Mark.

“Mijn opa Hubertus Bosch begon in 1952 met de schoenenwinkel. Voor die tijd hielp hij als ambachtelijk schoenmaker al mensen met schoenaanpassingen, zoals orthopeden tegenwoordig doen. Ook verkocht hij fournituren en lederwaren en vanuit zijn deskundigheid en passie voor comfortschoenen ontstond Bosch Modeschoenen. Hubertus Bosch is naast schoenverkoper ook altijd schoenmaker gebleven. Tot lang zijn na pensioen kwam hij bijna dagelijks even naar de zaak om wat kleine schoenreparaties te verrichten.”

VOLLEDIG GESPECIALISEERD IN SCHOENEN VOOR MENSEN MET GEVOELIGE VOETEN EN VOETPROBLEMEN
“Van generatie op generatie is de specialistische kennis doorgegeven in onze familie Bosch. En ja, vroeger verkochten we ook kinderschoenen, dat was zelfs opa’s specialisatie. Met zijn expertise kon hij perfect kinderschoenen aanmeten en zelfs orthopedische aanpassingen verrichten. Mijn vader kwam in de zaak erbij en later ik ook. Dat moment viel gelijk met een kentering in de kinderschoenenverkoop. De visie op het verkopen van kinderschoenen veranderde en was daardoor verkoop- technisch niet meer rendabel. We zijn nu volledig gespecialiseerd in schoenen voor mensen met gevoelige voeten en voetproblemen. Dit genre loopt heel goed,” aldus Mark Bosch.

KLANTVRIENDELIJKHEID, VAKKENNIS EN SERVICE STAAN BIJ ONS HOOG IN HET VAANDEL
Ondanks de zware coronaperiode heeft Bosch Modeschoenen zich staande gehouden in een wereld waarin online shoppen aan de orde van de dag is. “De investering in een webshop zou zich niet lonen,” legt Mark uit. “Onze klantenkring, onze doelgroep voelt zich prettig bij onze persoonlijke aanpak. Deze mensen willen zich goed laten adviseren en schoenen passen waar een deskundige naast staat. We zien nu nieuwe aanwas in de klandizie omdat er nog maar heel weinig schoenzaken zijn zoals de onze, waar je aandacht krijgt en waar vakmensen serieus met voetproblemen aan de slag gaan. Klantvriendelijkheid, vakkennis en service staan bij ons hoog in het vaandel en mensen waarderen dat. Ook zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan comfortabele schoenen. Daarnaast is mijn vrouw Mouth aan de zaak verbonden als pedicure. Voordat Mouth dat deed, hadden we altijd al een pedicure in dienst maar het is fijn dat nu mijn vrouw dat doet. Op dit moment hebben we één medewerkster in dienst en het bevalt goed om in een klein team te werken. Maar als de klantenkring zich blijft uitbreiden, wie weet moet het team dat ook.”

“In september is ons officiële zeventig jarig jubileum. We zijn enorm trots dat wij al zo lang deze prachtige zaak in onze familie hebben. En natuurlijk ligt er in die feestmaand voor onze vaste klanten een kleine attentie klaar. Wij heten u hartelijk welkom bij Bosch Modeschoenen.”

Bosch Modeschoenen
Voltastraat 28
6224 EM Maastricht
Tel. 043 363 5121
boschmodeschoenen.nl
U kunt bij ons recht voor de deur parkeren tegen een laag tarief

TEKST Vivianne Rijnders FOTO’S Peter van Hooren