Borrel Noten

De tweede editie Borrel Noten – een initiatief van Cultura Mosae – is in aantocht. Na groot enthousiasme vorig jaar, keert Borrel Noten ook deze zomer terug in hartje stad. Van woensdag 21 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 vinden er bij D’n Hiemel opnieuw een zomer lang, de leukste live muziek optredens plaats. Borrel Noten is gratis toegankelijk voor bezoekers. Vier je mee? 

Zwoele zomeravonden 

Gezien het grote succes van vorig jaar heeft Cultura Mosae ook dit jaar de samenwerking opgezocht met JekerJazz Maastricht, dat veel doet aan evenementorganisatie en programmering in het Jekerkwartier. Samen ontwikkelden ze een cultureel avondprogramma en besloten ze een reeks van 25 concerten te organiseren. Vijf dagen per week, vijf concerten: gratis toegankelijk voor iedereen. Programmamanager Cultura Mosae – Tom Berghmans: “Borrel Noten is voor iedereen die van muziek houdt. Iedereen is welkom. Met een hapje en een drankje geniet je vijf weken lang van de leukste liveoptredens. En het mooie is dat we deze editie meer bezoekers mogen ontvangen.” Net als vorig jaar zal het publiek zittend de concerten beleven. Vooraf een tafeltje reserveren is niet mogelijk. 

Quartier Latin 

Borrel Noten vindt opnieuw plaats op het terras van D’n Hiemel in het Jekerkwartier. De perfecte locatie volgens programmeur JekerJazz – Giel Coenen: “Het Jekerkwartier wordt ook wel het ‘Quartier Latin’ van Maastricht genoemd. De mix aan creativiteit, smalle straatjes en restaurants in deze wijk, sluiten perfect aan bij de bourgondische sfeer die we willen overbrengen tijdens Borrel Noten. Alles klopt hier gewoon!” 

Samen met… 

De programmering is inmiddels rond en belooft nog spectaculairder dan voorheen te worden. Tom: “Na afloop van de concerten vorig jaar, hebben we onder de bezoekers een enquête rond laten gaan. Daaruit kwam dat het publiek meer blues wilde. Dus hebben we dit jaar meer blues artiesten geregeld.” “Zo zijn The Dibs van de partij. Een grote naam onder de blues artiesten. Als je ze ooit een keer hebt gehoord begrijp je wat ik bedoel: hun gevoel en passie voor muziek, de kwaliteit en het stukje beleving dat zij neerzetten is gewoon puur vakmanschap,” vult Giel aan. 

Het programma 

Jazz, klassiek, blues en (akoestische) pop; verschillende genres zullen wekelijks de revue passeren op het terras van D’n Hiemel. Namen als Rob Mennen and Friends, Anna Nita, TRIO DEUX CHEVAUX en MELOMANIAC Brass” a little extra komen voorbij. “Stuk voor stuk kwalitatieve en unieke artiesten. Iedere dag valt er iets te zien en te beleven in het Jekerkwartier. Het geeft iedereen de mogelijkheid te proeven van verschillende muziekstijlen. Kom je op woensdag dan luister je bijvoorbeeld naar een avond klassiek, besluit je op vrijdag terug te komen dan kan het zomaar zijn dat er een Mediterraans optreden plaatsvindt. Het is een divers programma met een mooie mix aan stijlen.” Borrel Noten sluit af met een concert van Benjamin Herman Trio, de crème de la crème onder de jazz artiesten volgens Giel. Naast de samenwerking met JekerJazz, zal er ook worden samengewerkt met Opera Zuid, Conservatorium Maastricht en philharmonie zuidnederland. 

Veilig & verantwoord 

Er zal net als bij vorige editie een laagdrempelig podium (letterlijk) zijn, om dichtbij het publiek te blijven en de afstand tussen het gezelschap en het publiek te beperken. “We willen optimale sfeer creëren. Met een laag podium krijgt het gezelschap de kans om de interactie met het publiek aan te gaan.” Het evenemententerrein zal coronaproof ingericht worden. In 2020 heeft Cultura Mosae bewezen dit veilig en met succes te kunnen realiseren. Er bezochten toen 4.000 bezoekers op een veilige manier, passend binnen de richtlijnen van het RIVM, het evenement. Ook in 2021 zullen weer enthousiaste vrijwilligers worden betrokken om het evenement te helpen organiseren en de bezoekers te begeleiden bij deze eventuele extra maatregelen.

ZIEN WE JE DAAR? 

Borrel Noten vindt van 21 juli t/m 22 augustus van woensdag t/m zondag tussen 21.00-22.30 uur plaats op het terras van D’n Hiemel. Vooraf een tafel reserveren is niet mogelijk. 

Bekijk de volledige programmering tijdens Borrel Noten op 

www.culturamosae.nl