Border Estate+

ALL IN THE FAMILY
Maastrichtse familie met vastgoed-dna

EUGÈNE HAMELERS MAAKTE VAN ZIJN HOBBY ZIJN BEROEP. SPECIALIST IN AANKOOP EN VERKOOP VAN BELEGGINGSPANDEN IN HET MAASTRICHTSE SINDS 2005. “DAT IK VAN MIJN HOBBY MIJN WERK KON MAKEN, DAAR HAD IK NOOIT ECHT BIJ STILGESTAAN. MAAR HET FEIT DAT IK IN DEZE TAK VAN SPORT TERECHT KWAM, VERBAAST NIEMAND.”

Dochter Rachelle (32) had in het jaar 2015 de eer om haar eerste klant te mogen ontvangen in het vastgoedbedrijf Border Estate, waarbij ze zich toelegde op verhuur en beheer van deze panden. Al gauw voegde Zoon Romain (30) zich toe bij Border Estate. Samen werken hadden Romain en Rachelle nog nooit gedaan, maar dat viel ze zeker niet tegen. De combinatie is perfect!

In 2017 werd Border Estate+ geboren. Border Estate (Eugène Hamelers en Henk Baars) houdt zich als vanouds bezig met de beleggingstak, terwijl het jonge bedrijf Border Estate+ (Rachelle en Romain Hamelers) zich richtte op de verhuur en beheer.

Border Estate+ zal hierbij altijd gebruiken maken van de expertise en adviezen van Eugène Hamelers en Henk Baars.

Family office
Romain: “Border Estate+ kenmerkt zich door een familiale sfeer en een klantgerichte aanpak. Mensen die ons kantoor binnenstappen, moeten zich meteen welkom voelen. We staan open minded in de samenleving, nieuwe relaties en opportuniteiten. Klantgerichtheid is dan ook een van onze voornaamste spelregels. We schakelen snel. Wanneer zich een probleem voordoet proberen we dit zo snel mogelijk op te lossen. Na het werk gaan de zaken soms nog door.”

“We zijn opgegroeid in de wereld van vastgoed door onze vader, zo is de liefde voor dit vak ontstaan,” vertelt Rachelle. “Altijd volop betrokken bij het bedrijf! Onze grootste steunpilaar is onze moeder die tot op de dag van vandaag nog altijd meewerkt op administratieve achtergrond.

In 2021 startte Mandy Janssen (36) bij Border Estate+ als financieel administratief medewerker. “Bij de familie Hamelers voelde ik me meteen thuis. Daarnaast is het werk ook enorm afwisselend. Elke keer maak je nieuwe dingen mee, geen dag is hetzelfde,” zegt Mandy. “Als kinderen hebben we heel wat Maastrichtse panden van binnen gezien. Ons werkgebied is uitsluitend in Maastricht. Het is een regio die we kennen. De mensen, de ondernemers, het vastgoed: we kennen de potenties en we kennen ook de risico’s. Dat we nu zo goed samenwerken ondanks zéér verschillende karakters – komt omdat onze visie op vastgoed overeenkomt. We krijgen vaak de vraag hoe het is om als broer en zus te werken. We hebben allebei onze specialiteiten, en dat maakt ons bijzonder en sterk!”

Transparantie
“De interne taakverdeling is organisch ontstaan,” vertelt Romain. “Als vanzelf. Rachelle en ik zijn het dagelijks aanspreekpunt voor huurders en verhuurders. De klant kan bij ons terecht voor een totaalpakket aan diensten. We voelen dat (particuliere) beleggers daar nood aan hebben. Het is verhuren zonder zorgen. Voor beleggingsobjecten kunnen klanten nog altijd bij onze vader terecht, maar inmiddels ben ik ook bezig met de aan- en verkoop van beleggingspanden. Er zijn zelfs al klanten die rechtstreeks naar mij vragen en dat motiveert mij om het onderste uit de kan te halen.” Elke situatie is excentriek klinkt het bij Border Estate+. “Daarom start ik altijd met een open gesprek om de wensen van de eigenaar goed in kaart te brengen. Ik vind het enorm belangrijk dat de eigenaar mee is in het verhaal,” laat Romain weten. “We geven een realistische schatting van de waarde van een beleggingspand, zodat we die ook kunnen waarmaken. Dat zorgt ervoor dat we veel tevreden en gelukkige klanten hebben, die al jaar en dag bij ons ver(kopen) of verhuren. Ook bouwen wij duurzame relaties uit. Dat vertaalt zich enerzijds in een vaste samenwerking met leveranciers en aannemers. Anderzijds binden we klanten aan door betrouwbaarheid. Door transparant te communiceren weet iedereen waar hij of zij aan toe is.”

Een unieke beleving creëren
Rachelle: “Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de verhuurtak. Onze onderscheidende aanpak vindt zijn basis in ons innovatieve karakter. Beleving creëren vind ik dan ook zeer belangrijk. Denk aan hoe jij jezelf ziet staan als je in de keuken een heerlijk avondmaal staat te koken. Dat wil ik op de foto, dat is de beleving die ik wil zien bij het adverteren van de accommodaties. Daar zet ik fors op in via onze sociale media-kanalen. Het hangt eigenlijk samen met de boodschap die wij al sinds het begin verkondigen. Je klant communicatie bieden die hij of zij wil lezen of zien. Daarom hebben wij inmiddels een groot netwerk opgebouwd op Facebook, Instagram en YouTube zodat de accommodatie ook hier goed vindbaar is.”

Bourgondische Maastricht
Elke dag op de fiets stappen van België naar Maastricht zorgt ervoor dat Romain en Rachelle gemotiveerd en fit de werkdag ingaan. Op deze manier kunnen we het een en ander al bespreken om de dag goed te starten. “Maastricht is een aantrekkelijke stad, zeker ook voor studerende en werkende mensen,” vertelt Romain. “Het is klein, fijn en Bourgondisch. In vastgoedopzicht kennen wij de stad natuurlijk door en door. We werken met Maastrichts vastgoed. Dat is compact en efficiënt. We worden nog dagelijks geïnspireerd door onze vader, Eugène Hamelers. We houden van het vak, en de afwisseling die deze combinatie elke dag met zich meebrengt. Dankzij onze familieband vormen we een sterk en echt team.”

Voor meer info Wilhelminasingel 105-A01 6221 BH Maastricht www.borderestate.com