Beks interieur

BEKS INTERIEUR aan de Akersteenweg in Maastricht bestaat komend jaar VIJFENTWINTIG JAAR. Hoog tijd om te vertellen waarom dit familiebedrijf al een kwart eeuw succesvol is.

Broer en zus Rob en Miriam Beks vormen samen met verkoopadviseurs en stoffeerders een solide team dat deze zaak met veel liefde draaiende houdt. Rob heeft het vak geleerd van zijn vader Frans, en Miriam voorziet met haar grote
expertise en gevoel voor stijl de klanten van passende adviezen.

Wat maakt Beks tot zo’n succesvolle zaak? Miriam licht het toe: “We zijn een klein team waardoor de lijnen kort zijn en we op persoonlijke wijze zowel met elkaar als met onze klanten omgaan. Het is een familiebedrijf waarop we samen trots zijn en waarin de sfeer altijd goed is. Zo voelen klanten dat ook. Daarbij zijn we betrokken en vakbekwaam. We hebben een goede en langdurige band met zowel onze klantenkring als onze zakenrelaties.”

Miriam is altijd in de winkel, samen met verkoopmedewerkster Jacqueline. “Wij staan de klanten te woord en adviseren,” zegt Miriam, “en mijn zus Nicole regelt alles achter de schermen. Rob meet op bij de klanten en geeft montage-
advies. We merken dat mensen tegenwoordig door het grote aanbod vaak door de bomen het bos niet meer zien.

Wij helpen daarbij en komen ook met alternatieven. Meedenken wordt gewaardeerd en zorgt voor tevreden en blije klanten, ook op langere termijn. Ook kan er bij de klant thuis een passend stijladvies worden gegeven. In coronatijd deden we dat voortdurend. De winkel moest wegens de geldende coronaregels dicht en Rob en ik reden een paar keer per week met een auto vol stalen heel Zuid-Limburg door naar onze klanten toe. Ondanks de problemen die corona met zich mee bracht, was het door deze bijzondere manier van werken een aparte periode. Wij konden ons volledig concentreren op advies, verkoop en montage terwijl onze sterke achterban in de zaak veel opving.”

De grootste verandering door de jaren heen vindt Miriam de voortdurende verandering van trends, vooral op gebied van vloerbedekking. “Vroeger legden de meeste mensen tapijt in huis, daarna kwam laminaat, toen de PVC vloer. We zorgen ervoor dat onze medewerkers steeds worden bijgeschoold met betrekking tot nieuwe producten, we werken voortdurend aan onze expertise. Qua raamdecoratie is niet zo heel veel veranderd. Wel op technisch gebied, we zijn van handbediening naar elektrisch gegaan en tegenwoordig zelfs naar bediening middels een app op de smartphone. We gaan mee in die technologie, je kunt niet anders. Een ander verschil is dat mensen voorheen altijd naar de winkel kwamen; nu vragen ze ons om thuis te komen. Onder invloed van sociale media en de vele woon- en interieurprogramma’s, krijgt woninginrichting nu veel meer aandacht.”

Zijn er nog wensen naar de toekomst? “Bij ons vak hoort een beleving, kleuren moet je echt zien, stoffen en materialen moet je voelen, dus we streven naar verkoop in de winkel en niet online. Het hebben van een winkel vergt veel energie en investering, ik vind dat je de winkelier die veel zorg aan zijn of haar winkel besteedt, moet gunnen dat er fysiek gekocht wordt.”

Beks Interieur, voor alles op gebied van raamdecoratie, vloeren, traprenovaties en zonwering. Loop eens binnen voor inspiratie, tips en adviezen om binnen het brede productaanbod een goede keuze te kunnen maken.

Akersteenweg 49,
6226 HS Maastricht
+31 (0)43-3560909,
info@beksinterieur.nl
www.beksinterieur.nl