Being home for Christmas livestream performances

jaren komt men van heinde en verre in de koude decembermaand naar Maastricht. De stad waar de kerstman aankomt, waar het magisch licht schittert als nergens anders en waar de straten gevuld zijn met sfeervolle muziek en theater. Dit jaar is alles anders. Bezoekers en bewoners worden gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en de drukte in de stad te mijden. Ondanks dat zal Maastricht magisch zijn. Voor jou, voor ons, voor iedereen. Geven, delen en beleven is juist nú zo hard nodig. Daarom schitteren de lampjes als vanouds in de straten dit jaar, zijn de winkels extra sfeervol ingericht en zal er toch cultuur zijn! 

Cultura Mosae stond in de startblokken om dit jaar voor de elfde keer de culturele decemberprogrammering te organiseren. Een project dat erop gericht is een podium te bieden aan professionele- en amateurgezelschappen. De diverse gezelschappen zorgen ieder jaar weer voor een afwisselende, culturele programmering die Maastricht onderscheidend maakt. In deze drukste periode van het jaar, zorgt het programma telkens weer voor een fantastische sfeer. 

Zeker ook de highlights van de afgelopen jaren, waaronder optredens van Emma Heesters, Trijntje Oosterhuis, Maan en Rolf Sanchez zorgden voor veel enthousiasme bij de bezoekers en bewoners van de stad. Naast deze professionele toppers wordt er altijd een podium geboden aan jonge talenten en (amateur)gezelschappen die zich willen presenteren aan een breed publiek. Op deze manier kunnen zij groeien en leren. Immers: Cultuur maken we samen! 

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 was het dit jaar niet mogelijk om een soortgelijke programmering te realiseren. Grote namen boeken die veel publiek trekken is nu niet gewenst en ook de kleinere gezelschappen zouden voor te veel belangstelling en stilstaande mensen kunnen zorgen. Cultura Mosae is toen gaan nadenken over alternatieven. “Programmeren in verschillende kerken van de stad, waar mensen veilig op 1.5 m van elkaar konden zitten… Misschien alleen straattheater…,” noemt Renske Thomas, projectmanager van de stichting. Helaas bleek geen enkele optie mogelijk vanwege de aangescherpte maatregelen. “Maar we geven niet op en komen nu met dit nieuwe concept,” aldus Renske. 

Cultura Mosae presenteert… 

Tussen 11 december en 30 december brengt Cultura Mosae ‘Magisch Maastricht’ bij de mensen thuis! Samen met de Muziekgieterij en Maastricht Marketing zorgen we ervoor dat de huiskamers gevuld worden met (kerst)optredens, onder het motto: ‘Being Home for Christmas’. In de Muziekgieterij zullen diverse voorstellingen live opgenomen en gestreamd worden. Op die manier kan iedereen gratis genieten van optredens van onder andere Beppie Kraft, Charlotte Haesen & Philip Breidenbach, Solomon en Erwin. Veilig en warm vanuit de eigen huiskamer. Het programma is divers, waarbij de samenwerking wordt opgezocht met lokale artiesten en de Maastrichtse culturele instellingen. Van verschillende optredens zullen compilaties uitgezonden worden. In samenwerking met Stichting Winterevents Maastricht, Tenmar en Demo Productions wordt de Muziekgieterij prachtig aangekleed in winterse sferen. 

Het programma vindt plaats op de volgende data: 

• Vrijdag 11 dec. t/m zondag 13 dec. om 20:00 uur 
• Vrijdag 18 dec. t/m zondag 20 dec. om 20:00 uur 
• Kerstavond 24 dec. en tweede kerstdag 26 dec. om 20:00 (compilaties) 
• Zondag 27 dec. t/m dinsdag 29 dec. om 20:00 uur 
• Woensdag 30 dec. om 20:00 uur (compilatie) 

Cultura Mosae wil op deze manier mensen een hart onder de riem steken en de cultuur in de stad levend houden. Podia moeten er juist in deze tijden zijn voor onze creatieve makers. Muziek en cultuur zijn er juist in deze tijden om ons samen te brengen. Zeker rondom kerst verdient iedereen dit meer dan ooit. Dus blijf ’s avonds lekker thuis en geniet samen met duizenden anderen van de mooiste optredens tijdens ‘Being Home for Christmas’!