Astrid Verberne

Nog even vakantie vieren voordat ze aan haar nieuwe baan begint? Welnee joh, niet nodig. Met een voorliefde voor het leven in de stad, ondernemen en verbinden, voelt haar nieuwe functie eigenlijk niet als werk. ASTRID VERBERNE staat te popelen om te kunnen beginnen. Vanaf 1 december neemt ze het stokje over van PAUL TEN HAAF als DIRECTEUR van CENTRUMMANAGEMENT MAASTRICHT. We spreken haar een paar weken voor aanvang van haar nieuwe baan, tevens de laatste weken op haar werkplek als Community Development Manager bij de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

OP HET LIJF GESCHREVEN
Het was eens op het strand van Griekenland… Een mooi verhaal wellicht, maar wel hoe het was. Want het was daar, tijdens haar zomervakantie, dat de vacature vanuit Centrummanagement voorbij kwam en haar aandacht trok. “Hoewel ik in eerste instantie niet zelf had kunnen bedenken dat het een functie als deze zou zijn die bij mij zou passen, bleek al snel dat hierin wel heel veel samenkomt van wat ik gedaan heb en graag doe. En dus op het lijf geschreven, zo voelde het,” vertelt Astrid enthousiast. Met een lach en traan neemt ze binnenkort afscheid bij Brightlands. “Samen met mijn team heb veel moois kunnen initiëren waarmee we een levendige campus community hebben gebouwd die als een magneet nieuwe bedrijven en talent naar de regio trekt.”

DICHTERBIJ
Ze vervolgt: “Ik ben bedrijfskundige en heb een marketing achtergrond, maar ben de laatste jaren vooral veel bezig geweest met community management. Als ‘mensen mens’ kon ik daar doen wat ik het liefste doe: de juiste mensen met elkaar verbinden en een voedingsbodem creëren waarin zij het beste uit zichzelf en elkaar kunnen halen. In mijn vorige functie vond dat met name plaats binnen de hekken van de Brightlands Chemelot Campus en ging het veelal over chemie met impact op een duurzame en gezonde wereld, maar innovatie gaat vooral over de toekomst. In mijn functie voor Centrummanagement zijn de resultaten van projecten en activiteiten zowel gericht op de langere, als zeker ook op de korte termijn. Het raakt jou en mij direct, als je woont of werkt in Maastricht.”

DIENEND AAN DE STAD EN HAAR ONDERNEMERS
“De rol van Centrummanagement in de stad is heel erg initiërend. Werken aan projecten en acties uitrollen in antwoord op dat wat leeft en speelt. Een rol die niet altijd zichtbaar is omdat je heel dienend bent en het vooral doet om de stad te laten stralen. Het gaat niet om ons als organisatie,” aldus Astrid. “Ik zie het als een belangrijke taak om de stem van de ondernemer te vertegenwoordigen in de gemeente en te continueren wat Paul met het team van Centrummanagement heeft neergezet.” Of ze nog een wijze raad van Paul heeft gekregen? “Vooral eerst goed kijken en luisteren. Dus ik wil kennis maken met zoveel mogelijk mensen, mijn gezicht in de stad laten zien en de dialoog aangaan om te weten wat er speelt. Om zo een bijdrage te leveren om samen met ondernemers, bewoners en bezoekers de stad te laten schitteren. En daarbij vooral: niet kijken naar wat niet kan, maar wat wel kan.”