ASA groep en Zekerheuts

Financiële Dienstverlening waarbij het belang van de klant voorop staat, maatwerk een vereiste is en de klant financieel ontzorgd wordt. Dat waren altijd al de speerpunten van de ASA GROEP. Niet verwonderlijk dat dit bedrijf voor persoonlijke dienstverlening de handen in elkaar gaat slaan met ZEKERHEUTS. Zekerheuts is van origine een familiebedrijf dat inmiddels flink gegroeid is maar nog altijd de typerende kenmerken vertoont zoals persoonlijke benadering, klantvriendelijkheid en korte lijnen. Hoe het opgaan van ASA in Zekerheuts vorm krijgt, vertellen Henri Borgignons en Robert Goossens van ASA Groep en Patrick Heuts van Zekerheuts.

“Vanaf 1 maart 2023 gaat onze naam veranderen in Zekerheuts,” vertelt Henri. “Het begon anderhalf jaar geleden, toen wij door diverse partijen benaderd werden om ons bedrijf over te nemen. Na een aantal gesprekken leek ons dat bijzonder interessant en uiteindelijk hebben we ‘ja’ gezegd tegen Zekerheuts. Zekerheuts bedient particulieren, MKB maar ook grotere bedrijven en ik denk dat dat voor onze klanten absoluut een toegevoegde waarde heeft. Onze cliënten zijn inmiddels op de hoogte en we krijgen alleen maar positieve reacties. Zekerheuts past uitstekend bij onze visie en het voelde vanaf het eerste gesprek meteen goed en vertrouwd.”

Patrick vult aan: “Waar wij ons in onderscheiden is dat wij een volmachtbedrijf zijn. Dat betekent dat wij de administratie namens de verzekeraar mogen doen. Wij mogen polissen zelf opmaken en de meeste schades zelf afhandelen. Dat is heel efficiënt en dus een groot voordeel voor de klant. De verzekeraar en de tussenpersoon werken feitelijk optimaal samen omdat wij namens de verzekeraar mogen handelen. Dit maakt de lijnen naar de klant kort en dat is een groot voordeel voor de klant. Ook financieel biedt dit voordelen voor de klant; we hebben namelijk een breed productenpalet van zo’n drieëntwintig volmachten. Dat houdt in dat we van al die maatschappijen alles kunnen vergelijken en van de best passende producten voor de cliënt één pakket met pakketkorting kunnen samenstellen. Door de inmiddels behaalde schaalgrootte hebben wij brede kennis en diverse expertises in huis.”

“Een ander pluspunt,” zegt Robert, “is dat Zekerheuts lokaal aanwezig blijft. Mensen willen hun zaken dichtbij huis kunnen afhandelen. Daarbij heerst de sfeer van het familiebedrijf er nog steeds. De gedachte om de klant lokaal te blijven bedienen is gebleven. Maar wel met een grote back up aan kennis en een dito diversiteit aan producten. Voor onze klanten zijn dat alleen maar voordelen.”

TERUG IN DE MAKELAARDIJ
“Wat voor ons als Zekerheuts belangrijk en speciaal is,” vertelt Patrick, “is dat wij terugkeren in de makelaardij. Mijn vader is het bedrijf in 1979 begonnen als makelaar maar door de financieel slechte tijd is hij er destijds verzekeringen bij gaan doen. Toen mijn vader in 1998 uit het bedrijf stapte, hadden we geen makelaar meer. We vinden het ontzettend mooi dat we nu, door deze overname weer terug in de makelaardij komen.”

“Kijkende naar de makelaardij,” besluit Henri, “betekent dat we ook hier in willen groeien. Juist in deze markt is men op zoek naar een partij die veel mogelijkheden heeft. Samengevat kunnen mensen bij ons levenslang alles op gebied van financiën, verzekeringen, hypotheken en wonen regelen. Wij hebben tevens alle knowhow in huis, zowel voor particulieren als bedrijven, voor ondersteuning bij bijvoorbeeld echtscheiding of pensioenen. Wij willen de klant volledig financieel ontzorgen met betrekking tot het hele spectrum.”

Alle betrokkenen vinden het een mooie uitdaging waar ze erg naar uitkijken. “We gaan ervoor, we hebben een perfect team, onze klanten zijn positief, dus aan de slag graag!” Aldus Henri Borgignons, Robert Goossens en Patrick Heuts van … Zekerheuts.

ZEKERHEUTS.NL